Waar kun je spy camera’s in verwerken?

doorkim

Waar kun je spy camera’s in verwerken?

Wat is een spy camera?

Met een spy camera of verborgen camera kun je ongemerkt video-opnames maken. Dan is het natuurlijk belangrijk om die camera ook goed weg te werken. Dit kun je doen door voor een onopvallende spy camera te kiezen, of door een cameraatje goed te verstoppen of te verpakken. Een spy camera is heel makkelijk te kopen tegenwoordig. Je kunt een goede spy camera gewoon online bestellen. In dit blog lichten we bij Opvallende Website enkele manieren om een spy camera te verwerken uit. Lees verder!

Spy camera als gebruiksvoorwerp

Bij een klok, pen of stekkerdoos denk je niet snel aan de aanwezigheid van een spy camera. Kleine camera’s kunnen dan ook gemakkelijk in gebruiksvoorwerpen ingebouwd worden. Hierdoor kun je heel onopvallend video-opnames maken, zonder er veel voor te hoeven doen.

Camera met bewegingsdetectie

Het kan soms lang duren voordat iemand in een ruimte aanwezig is. Een camera met bewegingsdetectie wacht tot er beweging is en gaat dan pas opnemen. Hierdoor wordt bespaard op energie en geheugen, en je hoeft niet uren aan beeldmateriaal waarop niets te zien is door te spitten.

Zoek donkere hoekjes op

Wat is een goede plek om de spy camera te plaatsen? Donkere hoekjes zijn hier perfect voor. Denk bijvoorbeeld aan een hoekje van de kast, achter een vaas of beeldje. Check welke hoeken van de kamer niet naar omgekeken wordt; dat zijn goede plekken voor een spycam.

Wet- en regelgeving rondom spy camera’s

Waar je je spycam ook plaatst, houd je altijd aan de regels. Personen mogen niet zonder toestemming of medeweten gefilmd worden, maar er zijn veel grijze gebieden in de wetgeving rondom spy camera’s Het is in beginsel niet toegestaan om opnames buiten de eigen erfgrens te maken, maar bepaalde beelden mogen wel gebruikt worden als bewijsmateriaal. Soms is het gebruik van een spy camera dus zo gek nog niet, maar houd je altijd aan de wet!

doorkim

Exclusieve wandverlichting voor buiten

De mooiste gevelverlichting voor uw tuin

Bent u op zoek naar een manier om uw buitengevel op een stijlvolle manier te verlichten? In dit blog van opvallende website vertellen wij u graag meer over gevelverlichting. Wist u trouwens dat u tegenwoordig de meest exclusieve wandverlichting online kunt bestellen? Lees snel verder in dit blog!

Online collectie buitenverlichting

Op internet vindt u een groot aantal webshops waar u de mooiste exclusieve wandverlichting voor buiten kunt bestellen. Zo kunt u een simpele buitenmuur eenvoudig verfraaien met een mooie lamp. Is uw stijl modern, landelijk, klassiek of nostalgisch? Tussen het gigantische aanbod vindt u zeker de wandverlichting die u zoekt. Let er bij het uitzoeken van de lamp op dat deze past bij de bouwstijl van uw pand, dat oogt het meest authentiek. Kies voor een verkoper die handelt in kwaliteitsproducten. Een buitenlamp moet natuurlijk tegen een stootje kunnen, producten die zijn afgewerkt met een poedercoating zijn beter bestand tegen de wisselende weersomstandigheden.

Luxueuze sfeerverlichting voor buiten

Met gevelverlichting verlicht u niet alleen uw tuin, u kunt ook de buitenkant van uw woning er mee uitlichten. Zo wordt uw pand niet alleen beter beveiligd tegen inbrekers, het ziet er ook nog eens prachtig uit. Wilt u graag exclusieve wandverlichting voor buiten? Kies dan voor een verkoper die alle producten zelf op maat voor u maakt. Bovendien kunt u bij zo’n specialist vaak zelf uw lamp samenstellen. Zo kiest u bijvoorbeeld een wandsteun van aluminium met een lampenkap van koper of brons. Zo krijgt u een uniek product van hoge kwaliteit waar u lang van kunt genieten. Wilt u graag zo’n exclusieve gevelverlichting voor buiten? Zoek dan eens op internet naar een professionele verkoper bij u in de buurt.

doorkim

Hier vindt u de contactgegevens van Gymshark

Kom makkelijk en snel in contact met de klantenservice van Gymshark

Heeft u een klacht of een vraag over een product van Gymshark? Uw eerste instinct is waarschijnlijk om naar de website te gaan, maar daar vindt u geen telefoonnummer. U kunt met hen chatten of mailen, zelfs twitteren, maar niet bellen! Gelukkig vindt u op deze website gemakkelijk en snel de contactgegevens van de klantenservice van Gymshark!

Mooie en betaalbare fitnesskleding

Gymshark is in 2012 opgericht door Ben Francis, een sportfanaat die ook nog handig is met de naaimachine. Samen met enkele vrienden begon hij de mooiste sportkleding te maken. Ondertussen is Gymshark uitgegroeid tot een gigantisch bedrijf. De sportkleding van Gymshark is erg betaalbaar omdat ze geen fysieke winkels hebben. Hierdoor houden ze de prijzen laag. Zelfs hun duurste artikelen kosten nog geen 80 euro! Ook winnen zij aan populariteit door steeds in te spelen op de laatste mode in de fitnesskleding. Op social media zien we dat ook de meest populaire influencers fan zijn van dit fantastische merk!

In contact komen met Gymshark

Wilt u graag in contact komen met Gymshark? Op deze handige website vindt u alle gegevens die u zoekt! Op deze site kunt u overigens niet alleen terecht voor de contactgegevens van de klantenservice van Gymshark. Het is een website waarop de gegevens van heel veel verschillende bedrijven verzameld zijn. U hoeft dus niet meer eindeloos lang op het internet te zoeken naar de gegevens van een bepaald bedrijf. Door deze handige verzamelwebsite heeft u namelijk alle gegevens gemakkelijk bij de hand, en kunt u snel contact opnemen. Voortaan weet u dus precies waar u moet zijn wanneer u in contact wilt komen met Gymshark!

doorkim

Verbeter je weerstand en conditie met Ayurveda

Versterk je levensenergie

Wil jij je weerstand en conditie op een natuurlijke manier versterken? Dat kan door middel van Ayurveda. Wellicht heb je hier wel eens van gehoord. Ayurveda is een eeuwenoude geneeswijze die langzaam haar weg gevonden heeft naar Europa. Ayurveda hecht grote waarde aan natuurlijke ingrediënten als planten en kruiden. Ook de weerstand en conditie worden via Ayurveda op natuurlijke wijze ondersteund. Hoe? Daar vertellen we je graag meer over.

De wetenschap van de Ayurveda

Ayurveda wordt in Nederland steeds bekender, dus wellicht heb je er wel eens over gehoord. De effecten van natuurlijke ingrediënten zoals kruiden en planten staan bij deze geneeswijze centraal. Er wordt bovendien veel aandacht besteedt aan de Prana, ofwel de levensenergie. Deze Prana is verbonden aan de drie zogenaamde ‘Dosha’s’:

  • Vata: lucht en ether staan centraal. Een lichte, beweeglijke Dosha die verantwoordelijk is voor de bewegingen van het lichaam. Bovendien is beïnvloedt het de helderheid en de alertheid.
  • Pitta: bij deze Dosha staan water en vuur centraal. Het reguleert onder andere de lichaamswarmte, spijsverting en het zicht. Ook het intellect en het uithoudingsvermogen vallen onder Pitta.
  • Kapha: de Dosha van aarde en water. Deze is ook verantwoordelijk voor de lichaamsstructuur, vochthuishouding, psychische stabiliteit en balans en de geheugenfuncties.

Ayurveda over weerstand en conditie

Wanneer je last hebt van aandoeningen die te maken hebben met de weerstand en de conditie, bijvoorbeeld een verkoudheid, dan wordt dit binnen de Ayurveda gezien als een Kapha-Vata verstoring. De loopneus of verstopte neus horen bijvoorbeeld bij Kapha, terwijl pijn, een gebrek aan eetlust en een verminderde weerstand weer ontstaan door een overvloed aan Vata eigenschappen. Wanneer je last hebt van een verminderde weerstand en conditie, betekent het eigenlijk dat je drie Dosha’s uit balans zijn. Volgens de Ayurveda wordt dit verholpen door het gebruik van verschillende planten en kruiden.

Verbeteren van weerstand en conditie

Gelukkig zijn er mogelijkheden om je weerstand en conditie te verbeteren. Dit kan met volledig natuurlijke voedingssupplementen, gemaakt volgens de filosofie van Ayurveda. Ingrediënten die een groot effect hebben op je weerstand en conditie zijn onder andere:

  • Indiase kruisbes (Amalaki)
  • Heilige of Indiase basilicum (Tulsi)
  • Malabarnoot (Adhatoda vasica)
  • Geelwortel (Haldi)
  • Lange peper (Pippali)

Voedingssupplementen bestellen

Voor de 100% natuurlijke, Ayurvedische voedingssupplementen hoef je niet helemaal naar India af te reizen. Deze bestel je namelijk gewoon online bij een vertrouwde webshop! Ga op zoek naar een verkooppunt van Ayurvedsiche voedingssupplementen, en verbeter je weerstand en conditie op een volledig natuurlijke manier.

doorkim

Hoe wordt een afscheidsmonument gemaakt? Lees het hier

Het maken van een afscheidsmonument

Bent u op zoek naar een prachtig afscheidsmonument voor een dierbare? En bent u benieuwd hoe het maken van een afscheidsmonument precies in zijn werk gaat? Wij vertellen u graag meer in dit blog.

De grafsteen

De grafsteen is altijd een op maat gemaakte steen. Iedere persoon is namelijk uniek en daarmee ook ieder graf. Voor de grafsteen zelf wordt vaak natuursteen gebruikt. Uit deze steen wordt met behulp van diamant een groot stuk gesneden, met een dikte van 10 cm. Is de plaat eenmaal uitgesneden, dan zullen de randen gepolijst worden en eventueel ook facet geslepen worden. Bij een rechtopstaande steen ligt hier doorgaans een dekplaat of banden van steen voor. Ook deze plaat wordt weer uitgezaagd met een diamantzaag, in een wat dunnere vorm. Bij het maken van het afscheidsmonument wordt ernaar gestreefd de onderdelen zoveel mogelijk op elkaar te laten aansluiten. Dit maakt van het graf een mooi geheel.

Belettering van de steen

Wanneer de grafsteen geheel op maat is gesneden, kan een begin worden gemaakt aan de belettering. Dit maakt de grafsteen net wat persoonlijker en meer uniek. De belettering kan op diverse manieren worden aangebracht. Zo kunt u kiezen voor lasertechniek, de graveermethode, uitgehakte letters, zandstralen, een glasplaatje of letters op de steen te laten bevestigen. Iedere methode kent weer haar eigen pracht. Hieronder vertellen wij meer over de diverse mogelijkheden voor de belettering van een grafsteen:

Uitgehakte letters

Een ouderwetse en bekende manier om de belettering voor de grafsteen te maken, is door de steen uit te hakken met een hamer en beitel. Dit gebeurt echter niet veel meer omdat het veel tijd kost. Tegenwoordig zijn er ook veel goedkopere en moderne middelen om belettering op de grafsteen aan te brengen. Toch worden er nog steeds letters uitgehakt in grafstenen en zijn er mensen die bewust deze methode kiezen.

Zandstralen

De meest voorkomende vorm van belettering tegenwoordig is zandstralen. Deze methode zorgt ervoor dat de zandstraal op hoge druk op de stenen plaat wordt gericht. Hierdoor worden de letters uitgesleten, waarna deze worden ingekleurd met verf. Een voordeel van zandstralen is dat er een keuze is tussen diverse lettertypen en er ook afbeeldingen op de steen gemaakt kunnen worden.

Graveren

De graveermethode is een methode waarbij met de hulp van een machine de letters in de steen worden gefreesd. In vergelijking met zandstralen, is bij graveren het voordeel dat de letters dieper in de steen zijn aangebracht. Zo is de steen beter leesbaar en is er een mooier contract. Het enige nadeel is dat hierbij minder keuze aan lettertypes beschikbaar is.

Lasertechniek

Een andere manier om de grafsteen te beletteren is middels de lasertechniek. Dit is tegenwoordig een enorm populaire methode, omdat deze verreweg de meeste mogelijkheden te bieden heeft. Zo kunt u meer lettertypes kiezen voor de grafsteen en gedetailleerde afbeeldingen of decoraties laten aanbrengen op het afscheidsmonument.

Letters bevestigen op de grafsteen

Wilt u een meer duurzame doch stijlvolle belettering aanbrengen op het afscheidsmonument? Laat dan letters aanbrengen op de grafsteen. U kunt hierbij kiezen uit aluminium, brons of rvs. Als u de letters op een tekstplaatje laat bevestigen geven ze de grafsteen een luxe uitstraling. Hier kunt u ook meer tekst op laten zetten, wat een voordeel is van deze methode.

Het glasplaatje

Wenst u toch iets anders dan anders? Dan kunt u ook voor een glasplaatje kiezen. Hier kunnen zowel letters als afbeeldingen op worden gegraveerd. Glas gaat tevens prachtig samen met natuursteen en reflecteert het zonlicht op een unieke wijze.

Uw afscheidsmonument samenstellen

U heeft zojuist kunnen lezen over de diverse manieren waarop een afscheidsmonument tot stand kan worden gebracht. Wilt u een afscheidsmonument geheel naar uw wensen laten samenstellen? Benader dan een specialist en vraag naar de mogelijkheden. Wij wensen u sterkte en succes wanneer u een grafsteen moet samenstellen.

doorkim

Een 65-plusser op payroll? Dit zijn de voordelen!

Een 65-plusser in dienst via payrolling

Een 65-plusser in dienst via een payrollbureau is helemaal geen vreemd idee. Sterker nog, het is een ideale optie daar dit veel voordelen oplevert voor zowel de werknemer als voor u als werkgever. Er zijn diverse redenen te benoemen omtrent waarom de gepensioneerde medewerker een aanwinst kan zijn voor uw bedrijf. Er zijn namelijk 65-plussers die nog steeds door willen werken na hun pensioen. En wat is er nu beter dan een ervaren, gemotiveerde werknemer die u minder geld kost? Inderdaad, niets! Wij lichten, als echte specialisten, de voordelen voor u uit in dit blog.

10 procent minder kosten

Wist u dat u ruim 10 procent in de kosten bespaart met een 65-plusser? U hoeft namelijk minder premie af te dragen voor een AOW’er. Ook profiteert u van een lager ziekteverzuimrisico. De loondoorbetalingsplicht loopt enkel door tot dertien weken in plaats van twee jaar, wat maakt dat er een lager tarief gehanteerd kan worden voor de 65-plusser.

Geen AOW korting

Het kan voor een 65-plusser erg aantrekkelijk zijn om na zijn of haar pensioen toch door te blijven werken. Dit vanwege het lagere belastingtarief. Hij of zij houdt netto meer over van hetzelfde bruto-inkomen. Erg gunstig voor de werknemer is dat deze geen pensioenpremie hoeft te betalen en de inkomsten eveneens niet worden gekort op de AOW. Echter heeft de werknemer geen recht op een werkloosheidsuitkering indien deze stopt met werken. Zo heeft niet alleen u, maar ook de 65-plusser voordelen aan werken bij uw bedrijf.

Laat uw salarisadministratie over aan een payrollbureau

Kortom, het inschakelen van een 65-plusser biedt u zoals u leest enkel voordeel.
Misschien vindt u het als werkgever lastig om van al uw personeel, evenals de 65-plussers, de salarisadministratie en personeelszaken goed op orde te houden. Gelukkig kunt u dit uitbesteden aan een payrollbureau. Zo bent u er zeker van dat u als werkgever ook daadwerkelijk bespaart en dat de salarisadministratie van uw personeel perfect bijgehouden wordt. Wenst u meer informatie? Ga dan te rade bij een payrollbureau en laat u informeren omtrent de diensten die zij aanbieden en wat zij kunnen betekenen voor uw personeelsadministratie. Wij wensen u veel succes bij uw zoektocht naar het ideale payrollbureau dat precies bij uw bedrijf past!

doorkim

Inspiratie voor een bohemian interieur? Lees verder!

Een bohemian interieur creëren

Het bohemian interieur is tegenwoordig niet meer weg te denken. Bohemian staat bekend om haar Oosterse invloeden, de grote diversiteit aan planten en vrolijke kleurspelingen. Bent u ook benieuwd hoe u uw woning van een bohemian interieur kunt voorzien? En wat een specialist hierbij voor u kan betekenen? Lees dan vandaag nog dit blog!

Kleuren bij een bohemian interieur

U kunt de bohemian stijl zien als een brede stijl. Dit maakt dat u uw woning zo kleurrijk kunt maken als u zelf wilt. In het bohemian interieur worden verschillende patronen en kleuren met elkaar gecombineerd. U kunt dus echt uw creativiteit kwijt in het stylen van uw woning. Oosterse invloeden staan bij de bohemian stijl veelal centraal. Denk aan warme kleuren en goud in de materialen en stoffen. Specerijkleuren en aardse kleuren komen eveneens veel terug. Bohemian maakt in veelvoud gebruik van kleuren, waardoor u de basis van uw interieur het beste zo neutraal mogelijk kunt houden. Verft u uw muren in een lichte of witte kleur, dan kunt u helemaal uitpakken met de kleuren van uw accessoires en meubilair. Kies voor een opvallende kleur op uw muur, zoals rood, groen, donkerblauw of oranje en ga er helemaal voor!

Welke materialen passen bij de bohemian stijl?

Kleur is niet het enige dat veel wordt gecombineerd in een bohemian interieur. Met texturen en materialen wordt eveneens volop gecombineerd. U kunt ervoor kiezen om diverse stijlen en kleuren met elkaar te combineren, zodat dit uw interieur omhoog haalt. En wat zegt u van een mooi tapijt of kleed? Tapijt is een onmisbaar item in het bohemian interieur. Kies hierbij voor natuurlijke materialen, zoals linnen, wol of sisal en ga voor een tapijt met een grafische print. U kunt uw kleed ook aan de muur hangen, zodat uw interieur echt afgemaakt wordt.

Welke accessoires zijn kenmerkend?

De bohemian stijl maakt dat u helemaal kunt uitpakken met uw accessoires. Niets is te dol. Kies voor natuurlijke materialen, vrolijke kleuren of goud en zilver. U kunt ook gaan voor een ‘urban uitstraling’ door veel planten toe te voegen aan uw interieur, zoals hangplanten. Een hangmat is ook een ware eyecatcher in de woonkamer en u kunt er ook nog eens heerlijk tot rust komen.

Wij hopen u genoeg tips en inspiratie te hebben gegeven. Kunt u niet wachten om uw woning geheel van een bohemian uitstraling te voorzien? Ga dan te rade bij een specialist en vraag wat zij hierbij voor u kunnen betekenen. Wij wensen u veel succes met het stylen van uw woning!

doorkim

Alg en mosbestrijding voor uw rieten dak? Wij vertellen meer

Bestrijden van alg en mos op uw rieten dak

Bent u in het bezit van een prachtig rieten dak? Helaas heeft dit ook een nadeel, zoals dat hier al gauw alg en mos op groeit. Een veelvoud aan alg en mos kan vochtproblemen tot gevolg hebben. Gelukkig zijn er mogelijkheden om het alg en mos op een optimale wijze te bestrijden. In dit blog voorzien wij u van informatie en tips, zodat u straks weet wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat u geen last meer heeft van alg en mos op uw rieten dak.

Groene aanslag ontstaat sneller op riet

Wist u dat op een rieten dak sneller groene aanslag ontstaat? Over het algemeen ontstaat op iedere dakbedekking wel alg en mos, maar bij riet gaat dit net wat sneller. Indien u de algen en het mos hun gang laat gaan, wordt het riet aangetast, wat kan zorgen voor vochtproblemen. Uw dak kan namelijk niet meer goed luchten. Tevens krijgt uw woning geen mooi aanzicht door al dat mos. Regelmatig onderhoud van uw rieten dak is dan ook de beste optie. Uw dak gaat zo langer mee en u bespaart aanzienlijk wat kosten.

Snelheid groei alg en mos

De snelheid van de groei van alg en mos op uw rieten dak, heeft veelal te maken met de liggen van uw huis. Indien er veel bomen rondom uw woning staan, kunt u er rekening mee houden dat er al snel mos en alg op uw dak groeien. Wij raden een rieten dak dan ook niet aan wanneer u in een gebied met veel bos woont.

Algenbestrijding

Wilt u dat de schade door mos en algen zo minimaal mogelijk blijft? Onderneem dan snel actie. Een algenbestrijdingsmiddel werkt goed tegen algen. Echter is het aan te raden een specialist in te schakelen, zodat u zeker weet dat de werkzaamheden zorgvuldig plaatsvinden. Alleen als zich alg op uw dak bevindt, dient u dit middel te gebruiken. Indien u dit op een schoon dak toepast, kan dit ten nadele komen van het riet. Uw bestrijding kunt u dan ook het beste uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

Mosbestrijding

Het is algemeen bekend dat mos minder schadelijk is dan alg. Echter is het zeker aan te raden om ook het mos zo snel mogelijk van uw rieten dak te verwijderen. Voor mos bestaan geen chemische bestrijdingsmiddelen. U dient het mos dan ook met de hand weg te halen. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen met een heggenschaar zodat u het mos van het riet afscheert. Of maak gebruik van een drijfbord. Hiermee klopt u het mos eenvoudig van het riet af. Enige voorzichtigheid raden wij u hierbij wel aan, omdat u anders het riet beschadigt. Aangezien u op grote hoogte werkt en zorgvuldigheid gebaat is bij deze klus, is het inschakelen van een specialist zeker noodzakelijk. Indien er veel naaldbomen rondom uw woning staan, kunt u deze naalden het beste van uw rieten dak verwijderen. Deze verstoppen het dak anders, wat voor nog meer troep zorgt.

Kies voor het inschakelen van een specialist

Om de algen en het mos zo optimaal mogelijk te bestrijden, raden wij u zeker aan om een specialist in te schakelen. Vaak weten zij op een snelle en zorgvuldige wijze het mos en de algen van het dak te verwijderen zonder hierbij schade te veroorzaken. Zet u een specialist in voor periodiek onderhoud, dan weet u zeker dat uw dak nog lang mee zal gaan. En zo bespaart u werkelijk vele kosten. Wij wensen u veel succes bij uw zoektocht naar een specialist.

doorkim

Heb jij je lijkkist al thuis?

Confronterend idee

Wie kijkt er nou graag iedere dag naar de lijkkist waarin je straks eindigt? De kist waarin je straks zult worden gecremeerd of begraven? Het is een nogal confronterend idee dat maar weinigen zal aanspreken. Maar toch… mensen verschillen! Sommige troffen al de nodige maatregelen voor de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken vooraf te regelen: de kist staat al thuis klaar, over de bank ligt een lijkwade gedrapeerd, de uitvaart is besproken en het graf plus persoonlijke grafmonument is al gekocht.

Interviews en foto’s

Saskia Aukema – documentaire fotografe – interviewde en fotografeerde een aantal mensen die dit al geregeld hebben. Het werd een bijzondere serie foto’s en interviews met een expositie in het Amsterdamse uitvaartmuseum Totzover.

Doodskleed in je uitzet?

In Nederland was het, (nog niet eens zo lang geleden) gebruikelijk dat in de uitzet een wit katoenen doodskleed zat. Soms werd het zelfs op als huwelijkscadeau gegeven. Of om voorbereid te zijn op de onvermijdelijke dood. Als een jaarlijkse traditie, werd de lijkwade zorgvuldig gewassen en gestreken. Gewoon huishoudelijk werkje of toch ook als herinnering aan de eigen sterfelijkheid?

“Sorry hoor maar ik heb niet zoveel met de dood..”

Tegenwoordig daarentegen proberen we de dood en de gedachte daar aan zo lang mogelijk buiten de deur te houden. We vieren liever het leven en de jeugd en ontkennen we het ouder worden en onze sterfelijkheid. Of zoals iemand onlangs zei ““Sorry hoor maar ik heb niet zoveel met de dood..””
Het denken aan onze eigen vergankelijkheid, het ouder worden en de afnemende vitaliteit en gezondheid vermijden we liever. We geloven dat we jong, vitaal en aantrekkelijk kunnen blijven tot op hoge leeftijd, liefst tot aan ons sterven. We leven liefst in ontkenning.

Verandering in de lucht?

Toch lijkt dit te veranderen: Nieuw-Zeeland zijn inmiddels de eerste kistclubs ontstaan waarvan de leden hun eigen kist bouwen en wedijveren om de mooiste creatie. Het van oorsprong Japanse gebruik waarbij in de eigen kist wordt proefgelegen – past deze kist mij wel? – wint aan ook in

Beter voorbereid

Nederlandse uitvaartbegeleiders bieden vrijblijvend aan om voor het overlijden alvast onze uitvaartwensen vast te leggen. Zo kunnen straks de nabestaanden een uitvaart organiseren die overeenkomstig de wensen van de overledene zijn. En ook is het denken over een eigen grafmonumenten tegenwoordig bespreekbaar. Zo is dit familiegraf op Zorgvlied (bekende begraafplaats bij Amsterdam) gemaakt terwijl er nog niemand overleden of ernstig ziek was. De familie wilde het eigen graf graag zelf en gelijk goed regelen. Het is inmiddels al weer een aantal jaren geleden dat het monument geplaatst is en tot op heden is het graf gelukkig nog steeds leeg.

Expositie museum Totzover

Het museum Totzover organiseerde de expositie “De Kist al in huis” met foto’s en verhalen van Saskia Aukema. Zie de expositie “De Kist al in huis” online
De mensen die in deze tentoonstelling worden gefotografeerd, vieren en omhelzen het leven, maar negeren de dood niet. In plaats daarvan nemen ze deel.

Saskia Aukema

Saskia Aukema is een Nederlandse journalist en fotograaf. Ze houdt van ‘slow journalism’. Mooie verhalen die zich geleidelijk ontwikkelen. Hoe levensbeslissingen het leven en de identiteit van mensen bepalen. Naast haar werk voor Trouw, kreeg haar breed tentoongestelde fotoreeks zoals Veiled nationale bekendheid in 2016 en 2017. Ook de twee publicaties van haar, Bekeerd (2014) en Veiled (2017), trokken veel aandacht.

doorkim

Een tuinkachel met een lang rookkanaal, waarom?

Optimaal genieten van uw tuinkachel

De tuinkachel wordt door nagenoeg iedereen geassocieerd met gezellig samenzijn, knisperend hout en misschien ook wel het braden van een stuk vlees. Echter kan de rookgeur als hinderlijk worden ervaren door uw gasten en u. Het liefst wilt u de rook zo veel mogelijk beperken. Veel tuinkachels zijn voorzien van een rookkanaal. Op deze wijze heeft u tijdens het stoken van het vuur zo min mogelijk last van de rook, aangezien deze netjes wordt afgevoerd. Echter zijn er nog andere manieren waarop u de trek van de rook zodanig kunt beïnvloeden, dat u hier helemaal geen hinder van ervaart. In dit blog vertellen wij u daar meer over.

De trek van de rook beïnvloeden

Hoe kunt u de trek van de rook het beste beïnvloeden? Allereerst is het goed te weten dat rook zich altijd van plekken met een hoge druk naar plekken met een lage druk verplaatst.
Daarom zal de rook via het rookkanaal uit uw tuinkachel trekken. Des te sterker de afvoer naar buiten is, hoe sterker ook de trek is. Zo heeft u al minder last van de rookontwikkeling van uw tuinkachel. Misschien weet u al het een en ander van technieken om zo min mogelijk last te krijgen van de rookontwikkeling. Als beste rookkanalen raden wij pijpen aan die in een rechte lijn naar boven lopen. Dit omdat een pijp met bochten de afvoer van het rookkanaal bemoeilijkt. Als uw pijp warm is, zal de rook ook beter uit het rookkanaal trekken. Dit betekent dat u altijd eerst de rookafvoer op gang moet laten komen. Het type materiaal van het rookkanaal moet ook bestand zijn tegen een aardige hitte, wat maakt dat dit aan strenge materiaaleisen moet voldoen. Zo dient de tuinkachel van staal te zijn. Voor de lengte van de pijp bestaan er geen strenge eisen. Echter is een lang rookkanaal zeer aan te raden, zodat u en uw gasten of buren zo min mogelijk last hebben van de rook.

Advies nodig? Raadpleeg een specialist!

Zojuist hebben wij u meerdere manieren laten lezen omtrent hoe u het best voor zo min mogelijk rookoverlast zorgt met uw tuinkachel. Ga aan de slag met onze tips en geniet van een fijn samenzijn in uw tuin. Heeft u nog vragen omtrent de rookontwikkeling van de tuinkachel? Of overweegt u een tuinkachel aan te schaffen? Raadpleeg dan een specialist en laat u informeren!