Signalen dat je dakbedekking aan vervanging toe is

doorwendy

Signalen dat je dakbedekking aan vervanging toe is

Signalen dat uw dakbedekking aan vervanging toe is

Wanneer moet u uw dak laten renoveren?

Het dak van uw woning kan heel lang meegaan. Mits u het dak goed onderhoudt. Toch zal er een moment komen waarop uw dakbedekking aan vervanging toe is. Wanneer dat moment is, hangt van een aantal factoren af. Zo hebben platte daken meer last van weersomstandigheden dan bijvoorbeeld hellende daken, waardoor de dakbedekking van platte daken eerder aan vervanging toe is. Bent u benieuwd of uw dakbedekking vervangen moet worden? Lees hier welke signalen aangeven dat uw dakbedekking aan vervanging toe is!

Hoe lang gaat een dak mee?

Hoe lang gaat een dak gemiddeld mee? Dat hangt ervan af of u een plat dak heeft of een hellend dak. Heeft u een plat dak? Over het algemeen geldt dat een plat dak na 25 tot 40 jaar aan vervanging toe is. Bij hellende daken is dit pas na 60 tot 80 jaar. Het is wel belangrijk dat u niet te lang wacht met het vervangen van de dakbedekking. Want door op tijd uw dakbedekking te vervangen zorgt u ervoor dat de kwaliteit van het dak wordt behouden.

Herkent u deze signalen? Vervang uw dakbedekking

Uw dakbedekking vervangen is nodig als u één of meer van de volgende signalen herkent:

  • Een lekkage aan het dak of aan de dakgoten
  • Beschadigingen aan de dakbedekking
  • Vochtplekken aan de binnenkant van het dak of op het plafond
  • Als er steeds vaker kleine dakreparaties nodig zijn of lekkages regelmatig terugkeren

Wacht niet te lang met het vervangen van uw dakbedekking

Is uw dak aan vervanging toe? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een dakdekker. Want hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat de dakschade verergerd. En dat kan leiden tot veel grotere problemen. Zo kan de dakconstructie beschadigd raken en kan door vocht schimmel en houtrot ontstaan wat de draagkracht van het dak aan kan tasten. Op tijd uw dak laten renoveren is dus belangrijk!

Heeft u vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie