Hoe schilderwerk en stucwerk voorbereiden?

doorwendy

Hoe schilderwerk en stucwerk voorbereiden?

Goede voorbereiding muren

Wilt u stuc- en schilderwerk laten aanbrengen? Dan moeten er een aantal stappen doorgenomen worden om een zo goed mogelijk eindresultaat te kunnen garanderen. Er is geen situatie waarin de muur niet voorgeprepareerd moet worden. Dit is namelijk belangrijk voor een goede hechting van het stuc- en/of schilderwerk. In dit blog leest u welke stappen doorgenomen moeten worden voordat u stuc- en schilderwerk kunt (laten) aanbrengen.

De voorbereidingsstappen

Het voorbereiden van een muur kost veel tijd. Het kost zelfs meer tijd dan het stuccen en schilderen zelf. Toch moet u deze stappen niet overslaan, alleen zo kan er een goed eindresultaat verzekerd worden. Dit zijn de stappen die u moet volgen:

  • Oude verflaag verwijderen
  • Ondergrond repareren
  • Schuren van muur
  • Oppervlakte ontvetten
  • Afplakken wat niet beschilderd of gestuct mag worden
  • Grondverf aanbrengen

Gaten vullen en houtrot aanpakken

U begint met het vullen van eventuele gaten en/of beschadigingen. Door oneffenheden op te vullen kunt u een strakke muur verwachten. Wordt dit niet gedaan? Dan zult u de oneffenheden op de nieuw geschilderde muur zien. Ook bij houtrot raden wij u aan om dit probleem eerst op te lossen. Dit kan gedaan worden door het hout te vervangen of het houtrot, indien het een klein stukje betreft, op te vullen met houtrotvuller.

Hulp bij kapot stuc- en schilderwerk

Bij kapot stucwerk raden wij u aan om een professioneel bedrijf in te huren. Het stucen hiervan kan een flink project zijn, met de kans dat het er niet recht opkomt. Door een stucadoor in te huren weet u zeker dat uw stucwerk binnen de kortste keren er mooi op zit. Heeft u een oude verflaag op de muur zitten? Dan kunt u dit in de meeste gevallen laten zitten. Alleen wanneer de verf ervan afbladdert, of wanneer er stukken verdwenen zijn, is het verstandig om het schilderwerk te verwijderen. Het verwijderen van de verflaag wordt gedaan via:

  • Schuurmachine met juiste korrel
  • Verbrander inschakelen
  • Afbijtmiddel gebruiken en verf verwijderen

Meer weten over stuc- en schilderwerk?

Vergeet niet om van te voren uw muren te ontvetten en een grondlaag aan te brengen. Wilt u graag meer weten over de stappen voor het aanbrengen van schilder- en stucwerk? Laat het ons weten via dit contactformulier, wij geven u graag tips. Ook voor meer over schilderwerk kunt u hier terecht.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie