Hoe kom je van ongedierte in huis af?

doorwendy

Hoe kom je van ongedierte in huis af?

Help, ik heb ongedierte in huis!

Wanneer je in een oud huis woont, heb je het wellicht al eens meegemaakt: ongedierte in huis. Helaas bestaan er heel wat verschillende soorten ongedierte, van klein tot groot en met pootjes of vleugels. Ongedierte in huis kan veel overlast en zelfs schade aan je spullen veroorzaken. Het zorgt voor onhygiënische situaties en sommige spullen moeten hierna worden weggegooid. Lees in dit artikel meer over hoe je ongedierte in huis kunt herkennen, en hoe je er van af kunt komen.

Allerlei soorten ongedierte

Er bestaan vele soorten ongedierte, die je huis kunnen binnendringen wanneer ze hiervoor de kans krijgen. Veel soorten ongedierte zijn insecten zoals vliegen, houtworm of zilvervisjes. Maar ook zoogdieren, vogels en schimmels worden hiertoe gerekend. De meest voorkomende soorten ongedierte waar je soms niet van af komt zijn:

  • Vliegen
  • Muizen en ratten
  • Zilvervisjes
  • Houtworm
  • Vlooien en bedwantsen
  • Mieren
  • Kakkerlakken

Wat kun je doen tegen ongedierte in huis?

Gelukkig kun je vaak zelf van ongedierte in huis af komen, wanneer je tijdig ingrijpt met de juiste middelen. Zo kun je bijvoorbeeld gif of lokdozen neerleggen, kieren en naden dichten en het binnenklimaat van je ruimte verbeteren, om te voorkomen dat er meer beestjes het huis intrekt. Maak na het verwijderen van het ongedierte goed schoon en neem maatregelen om deze in de toekomst te voorkomen.

Direct ongedierte in huis bestrijden

Mocht je onverhoopt ongedierte in huis vinden, dan is het belangrijk om dit direct te bestrijden. Zo voorkom je onhygiënische situaties en schade aan je huisraad en persoonlijke spullen. Ga na van welk soort ongedierte je last hebt, en neem de juiste maatregelen. Kom je er niet van af, of dreigt de plaag uit de hand te lopen? Schakel dan een ongediertebestrijder in. Deze professional beschikt over de juiste kennis om ongedierte te herkennen, bestrijden en voorkomen. Zo kom je het snelst van ongedierte in je huis af.

Je eigen ervaringen delen over ongedierte in huis, en hoe jij er vanaf bent gekomen? Stuur ons dan een bericht met je boodschap via ons contactformulier.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie