Leuke en leerzame dagbesteding

doorwendy

Leuke en leerzame dagbesteding

Rare dingen maken en nuttige dingen leren

Ben je al 18 jaar of ouder en worden er dingen van je verwacht waar je nog niet helemaal klaar voor bent? Dan is er een leuke en leerzame dagbesteding waar je terecht kunt om te leren hoe je op eigen benen kunt staan in werk om zo in de toekomst voor jezelf te kunnen zorgen en een inkomen te kunnen verdienen. Met de dagbesteding bij ‘De Rare Kwasten’ doe je de nodige kennis en werkervaring op voor later.

Waarom deze dagbesteding?

Deze dagbesteding met de grappige naam, is geen dagje naar de speeltuin. Er wordt wel serieus gewerkt en geleerd. Als deelnemer moet je wel je beste beentje voor zetten en actief een vak leren hoe je in een team kunt werken. Deze dagbesteding heeft 2 belangrijke doelen. En die doelen zijn:

    1. Mensen een leuke, leerzame en nuttige daginvulling bieden
    2. Mensen een vak leren waar ze in de toekomst mee verder kunnen

Handen uit de mouwen steken

De vreemde naam van de dagbesteding is al wat minder vreemd als je weet dat je er bijvoorbeeld het schildersvak kunt leren. Bij ‘De rare Kwasten’ ga je niet elke dag in een loods hetzelfde muurtje verven. Er is meer. Onder toezicht van een gediplomeerde begeleider en een ervaren schilder leer je er echte klussen uitvoeren en je handen uit de mouwen te steken. En waar leer je nu beter een vak dan in een echte praktijkomgeving? Een beetje motivatie en enthousiasme voor deze dagbesteding heb je wel nodig. Want dat is in het ‘echte leven’ ook. Uiteraard houden de Rare Kwasten wel rekening met jouw werktempo en je hulpvraag.

In het echt leren werken

In de dagbesteding wordt een werkdag nagebootst. Je wordt ‘s ochtends opgehaald om gezamenlijk naar de kluslocatie te gaan. Na aankomst drink je eerst een lekker kopje koffie en bespreek je de werkzaamheden van de komende dag. Daarna worden de taken verdeeld en starten de werkzaamheden. Werken doe je onder toezicht en begeleiding. Waar nodig, krijg je bijsturing. Het streven hierbij is wel dat je echt zelfredzaam wordt door de herhaling en de ervaring die je opdoet in deze dagbesteding.

Bijdragen aan de maatschappij

Deze dagbesteding doen we voor en door de maatschappij. Wij leren je iets terug te geven. Daarom zetten we ons ieder jaar in door het uitvoeren van een aantal liefdadigheidsklussen uit te voeren vanuit de dagbesteding in Groningen.

Wil jij je ook aanmelden voor dagbesteding? Dat kan via het contactformulier op onze website Wij sturen je bericht dan door.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie