Producten voor Keratoconus

doorwendy

Producten voor Keratoconus

Wat is Keratoconus?

Heeft u weleens last van wazig zien, vervormd gezicht en een overgevoeligheid voor licht? Dan kan het zijn dat u Keratoconus heeft. Dit is een aangeboren aandoening waarbij het hoornvlies in het midden net wat dunner is dan de rest. Door de druk van het oog kan uw oogbol de ronde vorm verliezen. U herkent Keratoconus aan een kegelachtige vorm dat bij de meeste gevallen naar beneden uitzakt. In dit blog leest u meer over Keratoconus en wat u kunt doen om de klachten te verlichten.

Keratoconus klachten

Bij Keratoconus zal uw oogbol een kegelachtige vorm aannemen, dit zorgt ervoor dat het licht dat uw oog binnen schijnt niet op één punt in het netvlies aankomt. Met als gevolg dat u waziger ziet en gevoelig bent voor lichtbronnen. Wij hebben de mogelijke klachten van Keratoconus voor u op een rij gezet:

  • Overgevoelig voor licht
  • Wazig zien
  • Vervormd gezicht
  • Hoofdpijn

Producten om klachten te verminderen

Heeft u het idee dat u Keratoconus heeft? Dan zijn er gelukkig meerdere producten om de effecten te verminderen en uw beeld scherper te maken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor contrastverhogende scleralenzen. Deze lenzen worden ingezet wanneer u wel 100% ziet, maar hier in de avond moeite mee heeft. Scleralenzen zijn grote, harde contactlenzen die op het oogwit worden aangepast. Hierdoor is het mogelijk om het hoornvlies te overbruggen.

Contactlenzen en brillen

Wanneer u ook overdag last heeft van de gevolgen van Keratoconus, dan kunt u kiezen voor speciale zachte Keratoconus contactlenzen. Dit is een fijn alternatief voor de scleralenzen. Bent u minder van de lenzen? Dan is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om Keratoconus brillenglazen aan te schaffen. Deze brillen zijn speciaal ontwikkeld om Keratoconus te kunnen corrigeren. Dankzij deze bril worden dubbelbeelden en schaduwen verminderd.

Meer weten over Keratoconus producten?

Naast de scleralenzen, de Keratoconus harde contactlenzen en de Keratoconus bril kunt u ook nog kiezen voor de nachtbril. Met deze nachtbril heeft u tijdens de donkere uren van de dag geen last meer van lichtkringen van lampen. Ook kunnen effecten zoals starbust verminderd worden. Wilt u graag meer weten over Keratoconus producten? Zet dan uw vragen in dit contactformulier en wij beantwoorden u zo snel mogelijk.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie