Airco in de stad

doorwendy

Airco in de stad

Koel uw woning af met airconditioning

Heeft u tegenwoordig ook het idee dat de zomers steeds heter worden? Dan kunt u hier weleens gelijk in hebben. Het warmer worden van de aarde betekent dat u zich ook moet gaan aanpassen aan dit klimaat. Er is veel te doen om uw woning af te koelen, maar het installeren van een airconditioning blijft hierbij de beste oplossing. In dit blog vertellen wij u meer over de fijne voordelen van een airco in de stad.

Muren houden warmte vast

Bent u tijdens uw zomervakantie wel eens in Rome geweest? Dan heeft u vast gemerkt dat het daar erg heet kan worden. Zodra u naar het platteland reed leek de temperatuur te dalen. De muren van steden nemen namelijk de hitte van de zon op. Dus ook lang nadat de zon weer onder is gegaan blijven de muren de warmte nog steeds uitstralen. Dit voelt u ook gedurende de dag in uw eigen woning wanneer u in een stad woont. Om deze reden is het belangrijk om een airconditioning te laten installeren om uw woning koel te houden tijdens de warme zomerdagen.

Lucht filteren

Een airco gaat lang mee en dat zorgt ervoor dat u veel fijne zomers binnenshuis kunt beleven. Naast dat de airco de lucht koelt wordt de lucht ook gefilterd op stofjes, pollen en meer. Een airconditioning is dan ook ideaal voor mensen met hooikoorts of andere allergieën, zoals honden of katten. Let er wel op dat u de filters op tijd vervangt om de ultieme werking van de airco optimaal te houden.

Wel of geen vergunning aanvragen

Wilt u graag weten of u een airco mag plaatsen in uw woning in de stad? De regels kunnen per gemeente verschillen, met name wanneer het gaat over een buitenunit. Dit zijn de belangrijkste regels waar u rekening mee moet houden:

  • Vraag een vergunning aan wanneer het volume van het bouwwerk toeneemt, een airco met buitenunit aan de voorgevel maakt uw huis groter
  • Let op het bestemmingsplan van woning. Een buiten-unit zorgt ervoor dat uw woning er anders uitziet, ook hiervoor dient u een vergunning voor aan te vragen
  • Geen toestemming gekregen? Kies dan voor een verplaatsbare airco, dit wordt niet tot bouwwerk gerekend en hier heeft u dus geen vergunning voor nodig

Meer weten over airco in de stad?

Lijkt u een airconditioning voor uw woning in de stad ook zo fijn? Wacht dan niet langer en kijk of u een vergunning nodig heeft voor uw plan. Heeft u nog vragen over airco’s of buiten-units in de stad? Stuur uw vragen vandaag nog via dit contactformulier naar ons toe. Wij beantwoorden u zo snel mogelijk!

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie