Droogloopmatten

doorwendy

Droogloopmatten

Droogloopmatten op maat laten maken

Wil je je woning of bedrijf netjes, schoon en droog houden? Dan kun je overwegen om droogloopmatten achter de voordeur of de entree te leggen. Dat is de perfecte oplossing voor degenen die geen zin hebben om elke dag weer met de stofzuiger en/of de dweil aan de slag te moeten om de boel schoon te maken. Als je liever niet doet, ben je met een droogloopmat van goede kwaliteit zeer goed geholpen. Je vloer blijft zo zonder enige inspanning altijd mooi, schoon en droog. Voor zowel bedrijven als particulieren zijn droogloopmatten eigenlijk onmisbaar. Een wist je dat je droogloopmatten helemaal op maat kunt laten maken? We vertellen er op deze pagina graag meer over.

Schoonloopmatten of droogloopmatten?

Om op deze pagina onmiddellijk een groot misverstand te voorkomen, leggen we in deze alinea eerst even uit dat er een verschil is tussen schoonloopmatten en droogloopmatten. De naam van de matten zegt het eigenlijk al: droogloopmatten zijn er om de schoenen van een persoon die je pand betreedt ‘droog te lopen’. De droogloopmat is een kei in het opnemen van vocht. Schoonloopmatten zijn daarentegen bedoeld om er schoenen op schoon te lopen. Daarom heeft de droogloopmat opvallend stugge en rechte polen, waarmee de schoenzolen verlost worden van het aanwezige vuil. Dat is een belangrijk onderscheid!

Functie van droogloopmatten

Met een droogloopmat in de hal of entree van je woning of bedrijfspand, vang je alle vocht op dat mensen onder hun schoenen mee naar binnen nemen. Zo voorkom je dat er in de hal natte loopsporen ontstaan, die voor andere mensen tot gevaarlijk glibberige situaties of zelfs valpartijen kunnen leiden. Daarnaast kan dat vocht ook weer ander vuil vasthouden, waardoor je hal alsnog vies oogt. Droogloopmatten worden daarom ook veel afgenomen door eigenaren of besturen van VvE’s, tankstations, winkelcentra, scholen en/of andere locaties waar dagelijks veel mensen de deur in- en uitlopen. Met droogloopmatten blijven alle panden schoon en veilig! Om er panden in vele soorten en maten zijn, kun je droogloopmatten op maat laten maken.

Droogloopmatten op maat laten maken doe je bij een betrouwbare vloerenspecialist. Even googelen op internet en je hebt er snel een gevonden.

Heb over dit onderwerp vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via ons contactformulier.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie