Bourgondische dallen, waar komt het vandaan?

doorwendy

Bourgondische dallen, waar komt het vandaan?

Bourgondische dallen

Bent u op zoek naar bijzondere tegels voor in uw woonkamer, keuken of in de hal? Dan raden wij Bourgondische dallen aan. Maar wat zijn Bourgondische dallen, waar komt het vandaan? In dit blog vertellen wij u meer over deze mooie tegels, zodat u een goed beeld kunt vormen of deze tegels ook bij uw woning passen. U leest het hier!

Waar Bourgondische dallen vandaan komen

Bourgondische dallen, ook wel Bourgondische witsteen genoemd, is een verzamelnaam voor de Franse kalksteen afkomstig uit de omgeving Bourgogne. Dit type steen is zeer exclusief en staat voornamelijk bekend om zijn mooie kleurschakeringen en de grove structuur. Wilt u graag een landelijke sfeer in huis? Dan passen deze tegels prachtig in dit thema. Ze hebben namelijk een landelijke, authentieke en warme uitstraling. Het leuke aan dit type natuursteen is dat het in de loop der jaren steeds mooier wordt.

Verschillende uitvoeringen

Bourgondische dallen zijn in verschillende afmetingen, kleuren en afwerkingen te verkrijgen. Hierdoor kunt u de dallen leuk combineren met een moderne of een landelijke uitstraling. U heeft onder andere de keuze uit:

  • Van kleine 15×15 cm dalletjes tot grote dallen
  • verkrijgbaar in crème, zandkleur of lichtgrijs
  • Vierkante vorm, maar ook in zeskant of bombij met blokjes/cabochons

Oude en nieuwe dallen

Oude dallen worden steeds schaarser en zijn duurder dan de nieuwe versies. Oude dallen moeten worden uitgebroken, geschoond en weer opnieuw worden gesorteerd. Door de steengroeven in Frankrijk worden er ook weer nieuwe tegels gemaakt.

De kleur van de Bourgondische dallen

Wist u dat Bourgondische dallen meestal in wildverband worden gelegd? Maar ze kunnen ook worden gesorteerd op kleur. De kleur van de dallen is afhankelijk van de plaats waar ze vandaan komen. Dit is verschillende per streek. De dallen worden vaak verouderd om er een oude, antieke of rustieke uitstraling aan te geven.

Meer weten over Bourgondische dallen?

De Bourgondische dallen zijn dus in veel verschillende soorten, kleuren en maten te verkrijgen. Lijkt u deze type tegel ook zo mooi voor in uw woning of heeft u hier nog vragen over? Wacht dan niet langer en stel uw vragen in dit contactformulier. Wij beantwoorden u graag.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie