Hoe vaak een waterontharder bijvullen?

doorwendy

Hoe vaak een waterontharder bijvullen?

Hard water voorkomen

Een waterontharder haalt kalk uit het water dat u gebruikt. Water met veel kalk noemen we ook wel hard water. Dit harde water tast uw leidingen en apparaten aan. Met een waterontharder voorkomt u dit probleem. Met pekelwater wordt de ontharder schoongespoeld, zodat deze kalk uit het water blijft halen. Hiervoor zit er zout in het apparaat. Maar hoe vaak moet u een waterontharder bijvullen met zout? Lees het in dit blog.

Bijvullen waterontharder met zout

Een waterontharder filtert met geladen harsbolletjes kalk uit het water. Zijn deze bolletjes verzadigd met kalkdeeltjes? Dan moet de ontharder worden gespoeld. Dit wordt ook wel regenereren genoemd. Dit spoelen gebeurt met pekelwater dat gemaakt wordt van zout. Het is dus belangrijk dat uw waterontharder steeds voldoende zout bevat. Wanneer u uw ontharder niet bijvult met zout, zal deze niet meer werken en zal er weer kalkaanslag ontstaan. Hoe meer water u gebruikt en hoe harder uw water is, hoe vaker u uw ontharder zult moeten bijvullen met zout. Dit is gemiddeld ongeveer eens per 4 of 6 weken. Sommige waterontharders hebben een doseerunit. Afhankelijk van de grootte hiervan kan deze tot wel 3 jaar meegaan. Sommige units geven een seintje wanneer ze vervangen moeten worden.

Voordelen waterontharder

Wanneer u een waterontharder laat installeren, profiteert u van de volgende voordelen:

  • 100% kalkvrij water
  • Beschermt leidingen
  • Beschermt apparaten
  • Past in uw meterkast
  • Verkrijgbaar met zoutmelder

Bestel uw waterontharder

Bent u ook overtuigd van het nut van een waterontharder? Laat deze dan door een professional installeren. Kies bijvoorbeeld voor Unique Waterontharders. Zij kunnen u adviseren, helpen met installatie en onderhoud en verkopen zout om uw ontharder bij te vullen. Heeft u onlangs een waterontharder laten installeren? Laat het ons weten via het contactformulier.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie