Een veilig onderkomen voor knaagdieren

doorwendy

Een veilig onderkomen voor knaagdieren

Terrariums voor knaagdieren

Als u een knaagdier in huis neemt, heeft u voor uw kleine huisvriend ook een veilig onderkomen nodig om het diertje een lekker leven te bieden. Voor de meeste knaagdieren is het niet handig om ze in een traliekooi te zetten. De meeste knagers zijn namelijk ook fanatieke gravers, en dan is uw huis in een mum van tijd een verzameling van huisraad, zand en ander materiaal uit de traliekooi. Daarom is er speciaal voor knaagdieren een echt knaagdieren terrarium. U leest er hieronder meer over,

Knaagdieren

Knaagdieren zijn dieren die onderling zeer verschillen in formaat en uiterlijk. Sommige knaagdieren zijn eigenlijk alleen geschikt om te observeren en te bekijken. Andere soorten vinden het heerlijk om geknuffeld te worden en genieten van lichamelijk contact met mensen. De ene soort knaagdieren is overdag actief, een andere soort is ‘s nachts aan het werk.

Knaagdier terrarium op maat

Om uw knaagdieren een comfortabel onderkomen te bieden, kunt u een terrarium voor knaagdieren kopen in vele soorten en maten. Twijfelt u over een formaat? Dan is het ook mogelijk om een knaagdier terrarium op maat te bestellen bij de speciaalzaak.

Hoe een knaagdier terrarium inrichten?

Dieren houden doen we in onze eigen mensenomgeving. Dat is niet de natuurlijke omgeving waarin de dieren zelf normaal gesproken leven. Het is dus belangrijk dat uw knaagdier de dingen kan doen die bij hem passen en waar hij van nature behoefte aan heeft. Daarom moet u uw knaagdier de kans te geven om ‘soorteigen’ gedrag te vertonen. Dat hebben ze nodig om te kunnen overleven. Dus als uw huisdiertje graag in holen leeft – ook in gevangenschap – moet hij de kans hebben om dat gedrag ook in zijn of haar knaagdier terrarium te kunnen vertonen en gaten graven. Daar is een knaagdier terrarium zeer geschikt voor. Als het knaagdier terrarium niet de mogelijkheden heeft om soorteigen gedrag te vertonen, kan dat leiden tot probleemgedrag. Hoe de basisbehoeften voor natuurlijk gedrag in een terrarium voor knaagdieren moeten worden ingevuld, verschilt per diersoort. Zo ziet een rust- en verstopplek er voor bijvoorbeeld een hamster anders uit dan die voor een gerbil. Informeer ook bij de speciaalzaak hoe u voor uw dier een knaagdier terrarium inricht.

Wilt u reageren op dit blog? Dat kan via het contactformulier op onze website.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie