Blind worden door keratoconus?

doorwendy

Blind worden door keratoconus?

Blind worden door keratoconus?

Wat is keratoconus?

Wanneer u keratoconus heeft, dan is dit vaak erfelijk overgedragen. Keratoconus is een aandoening aan het hoornvlies (cornea). De eerste symptomen van keratoconus ontstaan meestal tijdens de pubertijd. Door te wrijven in de ogen wordt de progressie van de aandoening aanzienlijk versneld. Maar wat gebeurt er precies wanneer u deze aandoening heeft? Wij leggen het u uit in dit blog en vertellen u ook of u hier blind van kunt worden en of er oplossingen zijn om de aandoening en klachten te verminderen.

Wat doet de aandoening?

Met deze aandoening krijgt u een lokale verdunning van het hoornvlies aan één oog. Omdat het hoornvlies verdunt, wordt dit naar voren gedrukt door de oogdruk. Met als gevolg dat u een uitpuiling in de vorm van een conus in uw oog ontwikkeld. De kans is groot dat ook het andere oog hier mee te maken krijgt, vaak wel in mindere mate.

Kun je blind worden door keratoconus?

Eén van de eerste vragen die u kunt hebben bij het horen over keratoconus, is of u hier uiteindelijk blind van kunt worden. Het is belangrijk om uw ogen regelmatig te laten controleren. Op die manier wordt de voortgang goed bijgehouden en kan er worden ingegrepen wanneer nodig. Met de juiste behandelingen wordt u door keratoconus niet blind. Ook kunt u met de juiste behandelingen zoveel mogelijk schade aan uw ogen beperken.

Klachten verminderen

Er zijn verschillende manieren om de klachten te verminderen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om speciale lenzen aan te schaffen. Dit zijn contrastverhogende Scleralenzen en zachte keratoconus contactlenzen. Ook de keratoconus brillenglazen en de nachtbril kunnen uw klachten verminderen.

Oplossing bij klachten

Met de contrastverhogende Scleralenzen kunt u ‘s avonds beter zien. De zachte keratoconus contactlenzen vormen zich naar het oog en zorgen ervoor dat u weer beter ziet. Gaat u voor de keratoconus brillenglazen? Deze glazen verbeteren de visus en verminderen dubbelbeelden en schaduwen. Met de nachtbril worden vervelende halo’s en starburst klachten vermindert.

Meer weten over keratoconus?

Heeft u keratoconus en wilt u graag meer informatie over de producten die uw klachten verminderen? Wacht dan niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op. Nu dat u weet dat u met de juiste behandelingen niet blind wordt door keratoconus kan dit u veel geruststelling geven. Benieuwd naar de keratoconus producten? Voor meer informatie neemt u contact met ons op via dit contactformulier.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie