Terrazzo vloeren

doorwendy

Terrazzo vloeren

Terrazzo vloeren

Genieten van uw Terrazzo vloeren

Bent u van plan om mooie Terrazzo vloeren te laten leggen of heeft u deze al? Dan mag goed onderhoud hiervan niet missen. Terrazzo vloeren zijn namelijk prachtig en bovendien ook erg sterk, hard en duurzaam. Goed onderhoud is dus nodig om de Terrazzo vloeren in optimale staat te houden. In dit blog vertellen wij u hoe u het beste uw Terrazzo vloeren kunt onderhouden.

Natuurproduct in huis

Met Terrazzo vloeren haalt u een echt natuurproduct in huis. Deze vloeren zijn dan ook minder schadelijk voor uw gezondheid dan bijvoorbeeld tapijt of PVC vloeren. Bij de laatste is de productie ervan schadelijk voor het milieu. Terrazzo is een keihard materiaal dat wel tegen een stootje kan. Om eventuele krassen te vermijden raden wij u aan om uw Terrazzo vloeren van tijd tot tijd schoon te maken. Laat uw vloer dan ook periodiek behandelen door een specialist.

Verandering van uiterlijk

Wanneer u uw Terrazzo vloeren periodiek laat behandelen door een specialist, dan kunt u oneindig lang genieten van een mooie vloer. Wist u dat de vloer na het plaatsen nog van uiterlijk kan veranderen? Pas na intensief reinigen heeft de vloer zijn definitieve uiterlijk. Dit proces duurt van enkele weken tot soms wel een paar maanden.

Schoonmaken van Terrazzo vloeren

Het schoonmaken van een Terrazzo vloer gaat als volgt. U gebruikt het beste een zeep op basis van lijnolie. Lijnolie vormt namelijk met de kalk uit het Terrazzo kalkzouten. Dit betekent dat de vloer minder poreus wordt. Het verdiept daarnaast ook de kleur en geeft een mooie glans. Wanneer u deze reiniging vaker herhaalt, wordt het schoonmaken steeds makkelijker. De producten die u absoluut moet vermijden zijn agressieve materialen zoals (zout)zuur, chloor, ammonia, antikalkmiddelen en schuurmiddelen.

Meer weten over Terrazzo vloeren?

Wilt u graag meer weten over Terrazzo vloeren en hoe u deze het beste kan onderhouden. U kunt altijd contact met ons opnemen via dit contactformulier. Wij vertellen u graag waar u op moet letten en welke dingen u echt moet vermijden. Voor het beste resultaat huurt u een ervaren specialist in.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie