Elektrisch rijden: altijd een volle accu

doorwendy

Elektrisch rijden: altijd een volle accu

Elektrisch rijden: altijd een volle accu

Zorgeloos op pad

Wilt u elektrisch gaan rijden? Maar maakt u zich zorgen dat uw accu leeg raakt als u op pad bent? Welnu, er is geen reden tot paniek! Er zijn oplaadstations door het hele land, zodat u uw batterij altijd kunt bijvullen. U vindt oplaadpunten bij populaire toeristische bestemmingen, in winkelcentra en zelfs op vliegvelden. U leest alles over laadpalen in dit blog.

Hoe vindt u een oplaadstation?

In Nederland is er altijd een oplaadstation in de buurt. Er zijn een paar manieren om er één te vinden. De meest voor de hand liggende is om er een te zoeken in de buurt van uw huis of werkplek. U kunt ook online zoeken naar “oplaadpunten” of “oplaadpunten voor elektrische auto’s”. Maar het meest makkelijke is om gebruik te maken van een app of de ingebouwde software die veel auto’s hebben. Begint de accu leeg te raken? Dan geeft deze zelf aan waar er in de buurt een laadpaal is!

Hoe werkt opladen bij een laadpaal?

Om bij een oplaadpunt te kunnen opladen, moet u in het bezit zijn van een oplaadpas of een RFID-sleutel. Hiermee kunt u het opladen activeren. U ziet dan hoeveel stroom er wordt opgeladen en hoe lang de sessie duurt. Na de sessie wordt het geld automatisch van uw rekening afgeschreven.

Voordelen van een laadstation bij u in de buurt

Hoe prettig het ook is dat uw auto zelf een laadpaal in de buurt kan vinden, wanneer u op weg gaat, rijdt u natuurlijk het liefste in één keer door naar de plaats van bestemming. Het is dus het handigste wanneer u een laadpaal in de buurt heeft, bijvoorbeeld thuis.

Voordelen eigen laadpaal

Heeft u een laadpaal in de straat? Dan bent u een bofkont, want dan heeft u altijd een auto met volle accu voor de deur staan. Wel kan het vervelend zijn als er veel mensen met een elektrische auto gebruik maken van die paal en de paal bezet is wanneer u deze nodig heeft. De oplossing is dan natuurlijk een eigen laadpaal aan huis. Dan kunt u ook nog eens goedkoop tanken omdat u de stroom van uw eigen zonnepanelen kunt gebruiken.

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie