De functies van airconditioning

doorwendy

De functies van airconditioning

De vele functies van een airco

Bij mooi weer lopen de temperaturen in Nederland soms hard op. Wat zou het dan lekker zijn als u voor een fijn koel briesje kon zorgen. Dit is mogelijk wanneer u een airconditioning aanschaft. Wist u dat u naast koelen nog veel meer kan met een airconditioning? Dit handige apparaat kunt u het gehele jaar door gebruiken. Lees nu snel verder!

Airconditioning en ventileren

Airconditioning kan naast koelen ook ventileren. Dit houdt in dat de ruimte waar de airconditioning in staat van voldoende frisse lucht wordt voorzien. Door uw woning voldoende te ventileren, loopt u minder kans om ziek te worden. Bacteriën en virussen vinden het namelijk fijner om in een warm en ongeventileerd huis te nestelen. De airco zuigt lucht uit de ruimte aan, filtert deze lucht en verkoelt of verwarmd vervolgens uw ruimte. Zet wel zo nu en dan een raam (gedeeltelijk) open om nieuwe lucht binnen te laten.

Airconditioning en zuiveren

Airconditioning zuivert de lucht. Airco’s beschikken namelijk over luchtfilters die de aangezogen lucht van rook, geuren en stof filteren. Sommige airco’s zuiveren tot wel 99% van alle viezigheid uit de lucht. Deze functie is te vinden bij airco’s met high-tech filterelementen. Heeft u last van allergieën, astma of andere longaandoeningen? Dan mag een airco met zuiverende functie niet ontbreken in uw huis.

Airconditioning en ontvochtigen

Wanneer u ‘s avonds uw avondeten klaarmaakt komt er damp in de lucht. Ook bij het douchen wordt de lucht dampig wat voor een klamme en warme omgeving zorgt. Probeer dit om gezondheidsredenen te voorkomen door een airco aan te schaffen met ontvochtigingsmogelijkheden. Zo zorgt u voor een fijner en gezonder binnenklimaat.

Airconditioning en verwarmen

Heeft u een airco met een warmtepomp? Dan kunt u met de airco zowel koelen als verwarmen. Dit maakt het mogelijk om de airco het gehele jaar door te gebruiken. Wanneer de airco goed is ingesteld, kan het verwarmen met een airco goedkoper zijn dan een gasverwarming.

Meer weten over airconditioning?

Bent u enthousiast geworden over de vele mogelijkheden van de airco? Kijk dan snel waar u uw nieuwe airco aan kan schaffen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Stel uw vragen in dit contactformulier en wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Over de auteur

wendy administrator