Tuin inrichten? Vergeet de voortuin niet!

doorwendy

Tuin inrichten? Vergeet de voortuin niet!

Ook de voortuin is belangrijk

Veel mensen hebben alleen oog voor hun achtertuin, ze willen dan het leukste terras, tuinmeubelen en misschien zelfs een tuinhuisje. Maar wist u dat het ook belangrijk is om iets moois van uw voortuin te maken? Uw voortuin is namelijk iets dat u elke dag ziet. In dit blog geven wij leuke tips over wat u met uw voortuin kunt doen.

De voortuin is gezicht van uw woning

De voortuin is dus het gezicht van uw huis. Wanneer dit er slordig bij staat, dan geeft dit een slechte indruk van uw woning aan uw buurt. Natuurlijk is het belangrijker wat u zelf van uw voortuin vindt, maar een leuke en gezellige voortuin maakt ook de rest van de straat gezelliger. Om u te helpen aan een leuke voortuin hebben wij handige tips op een rij gezet.

Eenheid in uw voortuin

Wanneer u goed met de buren om kunt gaan, kunt u overwegen om samen de voortuinen in te delen. Wanneer jullie voor dezelfde bestrating en beplanting kiezen, creëren jullie rust in de voortuin. Dit oogt prettiger voor u en voor uw buurt.

Een kleine voortuin inrichten

Is uw voortuin klein? Dan kan het een uitdaging zijn om deze leuk in te richten. Een inrichting kan al te snel overvol lijken. Daarom is het een kunst om balans in de kleine voortuin te krijgen. Wilt u graag een zitplek of liever beplanting? Een kleine tuinbank kan soms net passen. Een tuinbank geeft al snel een gezellige uitstraling. Heeft u liever meer beplanting? Ga dan voor leuke bloempotten met kleurrijke bloemen. Plaats bijvoorbeeld bloempotten van verschillende formaten, zo oogt uw voortuin speels.

Een moderne voortuin

Wilt u liever een moderne voortuin? Dat kunt u creëren door voor een strakke inrichting te gaan. Kies bijvoorbeeld voor rechthoekige buxushagen of siergrassen. Zet deze planting in een plantenbak zodat het netjes blijft. Laat de rest betegelen of laat grind storten, dit zorgt ervoor dat u maar weinig onderhoud aan uw voortuin heeft. Plaats eventueel nog een stijlvolle tuinstoel en uw voortuin is klaar.

Meer weten over voortuin inrichten?

Er zijn nog veel meer soorten leuke tuinen. Zo kiest u voor een landelijk uiterlijk voor sierlijke planten, gras en bloemen. Plaats hier een houten tuinbank bij en u heeft een gezellig voortuintje. Voor meer inspiratie kunt u altijd kijken op www.sprokkelbos.nl. Zit u met vragen? Stel ze gerust via ons contactformulier. Wij helpen u graag op weg.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie