Innovaties in logistiek

doorwendy

Innovaties in logistiek

Trends en innovaties in de logistieke sector

Met het vergaan van de tijd komen er natuurlijk steeds meer en meer logistieke innovaties kijken in de wereld van de logistiek. Vooral technologische vooruitgang zorgt voor grote veranderingen in de toeleveringsketen en efficiënt laden- en lossen. Maar ook de verwachtingspatronen die hierdoor ontstaan, zorgen ervoor dat deze vooruitgang steeds maar sneller doorgevoerd moet worden om hieraan te voldoen. In dit blog leest u enkele innovaties en trends die de logistieke sector (zullen) veranderen.

Het internet der dingen

Het internet der dingen is een verzamelnaam voor alledaagse voorwerpen die via een internetverbinding met elkaar verbonden zijn. Zodoende wisselen ze gegevens uit. Ook al begint dit concept pas net binnen de logistieke sector, de verwachting is dat het aantal verbonden objecten de komende jaren flink zal toenemen. Daarmee neemt ook de informatie en de toegankelijkheid ervan toe. Dit zal de logistiek flink veranderen.

Automatische opslagoplossingen

Er zijn inmiddels al een boel automatische opslagoplossingen op de markt gekomen die de logistiek beïnvloed hebben. Denk hierbij aan het klaarzetten van orders en het verwerkingen van goederen/ladingen. Dit gebeurt onder andere door magazijnkranen en geautomatiseerde magazijnwagens en transportbanden. Met deze innovatie wordt het ‘Goods to man-model’ mogelijk gemaakt. Deze techniek zorgt voor een optimalisatie van de kosten, tijd, veiligheid en klanttevredenheid.

Het gebruik van drones

In de loop der jaren zijn er veel verschillende soorten machines en apparaten bijgekomen die het picken van orders makkelijker hebben gemaakt en het algehele proces versneld hebben. Extra revolutionair hierin is de komst van drones, en de verwachting is dan ook dat drones een steeds grotere rol gaan spelen hierin. Drones verhogen de veiligheid in een magazijn en garanderen meer nauwkeurigheid en een snellere uitvoering.

Wilt u meer trends en innovaties in de logistiek weten? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier.

Over de auteur

wendy administrator