Welke noodverlichting nodig?

doorwendy

Welke noodverlichting nodig?

Wanneer is noodverlichting noodzakelijk?

Op arbeidsplaatsen waarbij medewerkers door het uitvallen van de verlichting aan bijzondere gevaren blootgesteld kunnen worden is noodverlichting noodzakelijk. Deze noodzaak geldt ook voor ruimtes waarin geen of amper daglicht komt. Op deze werkplekken moet noodverlichting aanwezig zijn op minimaal 10% van de normale verlichtingssterkte. Deze moet binnen 5 seconden aan gaan en minimaal 1 uur branden.

Wanneer is noodverlichting met vluchtwegaanduiding noodzakelijk?

Noodverlichting met vluchtwegaanduiding is noodzakelijk om vluchtwegen en uitgangen aan te geven. Nooduitgang verlichting wijst mensen in geval van nood naar de uitgang en brengt ze zo in veiligheid. De lampen blijven ook branden wanneer de stroom uitvalt. De pictogrammen moeten permanent branden en vormen een essentieel onderdeel van de beveiliging van een pand. Het is belangrijk dat deze exit verlichting betrouwbaar en zichtbaar is en aan de NEN-EN-7010 norm voldoet.

De voordelen van LED noodverlichting

Bij het kiezen van de juiste noodverlichting is het zaak om de juiste verlichting te kiezen. Deze verlichting kan levens redden. Wanneer u slim kiest, kunt u daarbij ook nog eens besparen op de kosten. LED noodverlichting heeft een aantal voordelen ten opzichte van standaard noodverlichting:

  • Een lange levensduur;
  • Besparing op onderhoud;
  • Een zeer grote besparing op energiekosten;
  • De verlichting wordt minder warm;
  • De verlichting brandt direct op volle lichtsterkte;
  • De verlichting is onbeperkt in en uit te schakelen
  • De verlichting heeft UV en infrarood in het kleurenspectrum.

Noodverlichting voor uw werkplek

Het is belangrijk dat ook op uw werkplek de noodzakelijke noodverlichting en exit verlichting aanwezig is. Bent u op zoek naar noodverliching of speciaal naar exit verlichting? U vindt deze bij een gespecialiseerd bedrijf. Heeft u al noodverlichting aangeschaft? Laat het ons weten via het contactformulier.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie