Alcoholtester handtoestel

doorwendy

Alcoholtester handtoestel

Graag een biertje en veel onderweg

Vind jij een donker biertje of zoet wijntje op zijn tijd lekker om te drinken, maar heb je daarnaast ook een druk leven en ben je veel onderweg? Dan is het verstandig om een eigen alcoholtester handtoestel bij je te hebben. Met dit alcoholtester handtoestel kun jij jezelf op ieder moment van de dag testen op jouw alcoholpromillage. Zo kun jij iedere ochtend, middag en avond vol zelfvertrouwen de weg op. In dit blog vertellen wij je meer over het alcoholtester handtoestel.

De alcoholtest

Een alcoholtest wordt meestal door de politie uitgevoerd wanneer zij het idee hebben dat de persoon achter het stuur alcohol op heeft. Alcohol in het bloed is gevaarlijk, omdat het je reactievermogen flink vermindert. Dit kan in het verkeer tot gevaarlijke situaties leiden en voor ongelukken zorgen.

Hoeveel promille alcohol in het bloed

De maximale hoeveelheid alcohol die in het bloed mag zitten is 0,5 promille, ofwel 0,05 procent. Dit geldt ook voor fietsers die aan het verkeer deelnemen. Ben je een beginnende rijder, dan mag je niet meer dan 0,2 promille alcohol in het bloed hebben. Het beste is natuurlijk om 0,0 promille alcohol in het bloed aan te houden.

Hoge boete bij te hoog percentage

Zit je over dit percentage heen en wordt je aangehouden door de politie? Dan kun je een boete van honderden euro’s verwachten. Dat maakt de aanschaf van een alcoholtester handtoestel nog interessanter. Voorkom ongelukken en grote boetes!

Hoe het alcoholtester handtoestel werkt

Het toestel werkt vrij makkelijk. Voor gebruik haal je het testbuisje uit de rand van de ballon en klik je de uiteinden in elkaar. Hierna blaas je een constante stroom lucht in de ballon. Plaats daarna het testbuisje in het blauwe uiteinde van de ballon en druk de lucht uit de ballon. Houd het apparaat een minuut vast. Hierna zie je de resultaten op het scherm.

Meer weten over het handtoestel?

Met een alcoholtester handtoestel kun je altijd controleren dat je niet te veel alcohol in het bloed hebt. Onthoud wel dat het beter is om helemaal geen alcohol te drinken wanneer je gaat rijden. Meer weten over testers? Vul dit contactformulier in en wij helpen je graag verder.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie