Ziekteverschijnselen bij bomen

doorwendy

Ziekteverschijnselen bij bomen

Vreemde symptomen bij boom

Een groene tuin vol bloeiende planten, struiken en bomen is een klein paradijs. Maar wat moet u doen als er bij een van deze bomen vreemde symptomen verschijnen? De kans is groot dat er iets ernstigs met uw boom aan de hand is. Lees dit blog nu snel verder om een beter idee te krijgen of uw boom ziek is.

Enkele symptomen van zieke bomen

Een zieke boom is al snel te herkennen aan verandering van het uiterlijk. Enkele symptomen kunnen bijvoorbeeld een kaler wordende kroon zijn. Of het vroegtijdig geel worden van de bladeren. Wist u dat groeiende paddenstoelen op een boom erop wijzen dat de boom ziek is? Zwammen kunnen namelijk niet groeien op een gezonde stam.

Bekende verschijnselen bij bomen

Om een beter overzicht te krijgen van de meest voorkomende ziekte symptomen van bomen, hebben wij een lijst voor u opgesteld:

  • De boom heeft weinig bladeren
  • Bladeren worden vroegtijdig geel
  • Bruine vlekken op de bladeren
  • De bladeren krullen om
  • Overmatig last van insecten

De groenblijvende spar

Sommige bomen zijn lastiger te houden dan anderen. Neem bijvoorbeeld de groenblijvende spar. Deze boom moet in de juiste omgevingsomstandigheden zitten, anders kan het al snel last krijgen van ziekteverschijnselen. De spar mag niet in een te natte grond zitten. Hevige regenbuien, overstromingen of overvloed van herfst regenval zorgt voor stress bij de spar. Een te droge ondergrond zorgt aan de andere kant weer voor vergeling van de naalden.

De professionals voor uw boom

Heeft u het vermoeden dat uw boom ziek is? Er zijn diverse bomen specialisten te vinden die u kunnen helpen bij het zoeken naar een oplossing. Of heeft u zelf ervaring met zieke bomen en wilt u deze ervaringen graag met ons delen? Vul dan dit contactformulier in.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie