Nederland populair voor vastgoedaankopen

doorwendy

Nederland populair voor vastgoedaankopen

2020 was een topjaar

Voor veel mensen is 2020 een jaar om snel te vergeten. Het voor veel van ons natuurlijk het jaar van de coronapandemie, thuiswerken, onzekerheid en sociale isolatie. Maar voor beleggers was het juist het jaar van groei en succes! Waar kwam dat door? In heel Europa werd er maarliefst 60,7 miljard euro geïnvesteerd in vastgoed. Dat is 18 keer meer dan het vijfjarig gemiddelde. Opvallend daarbij is dat de meeste investeerders in Nederlands vastgoed uit het buitenland komen.

Populaire beleggingslanden

Nederland staat op de derde plek van populairste investeringsmarkten in Europa. Alleen Denemarken en het Verenigd Koninkrijk staan boven ons. Er werd het afgelopen jaar ruim 8 miljard euro geïnvesteerd in ons land. Dat is ruim twee keer zoveel als het tienjarig gemiddelde. Dit komt doordat de prijzen van koopwoningen, vergeleken met het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, relatief voordelig zijn voor de beleggers. Een beleggingspand kopen is in Nederland dan ook een lucratieve business.

Populariteit is goed voor het woningtekort

Het tekort aan woningen in Nederland is een welbekend probleem. Iedereen heeft er last van of kent iemand die er hinder aan ondervindt. Een veelgemaakte denkfout van de overheid is dat veel overheidsbemoeienis zorgt voor een afname van interesse vanuit beleggers. Dat is echter niet zo! Er is al gebleken dat strengere regels niet zorgen voor een afname in interesse om te investeren.

Interesse vanuit beleggers

Omdat de huurprijzen van woningen zullen blijven stijgen, is er juist nu veel interesse vanuit beleggers. En deze investeringen zijn hard nodig om het woningtekort aan te pakken. Hoe hoger de huren, hoe meer rendement er voor beleggers uit te halen is. En hoe meer rendement er voor beleggers te halen is, des te meer er geïnvesteerd kan worden in nieuwbouw en dergelijke. Beleggers zijn dus hard nodig om het woningtekort tegen te gaan.

Deel uw ervaringen

Overweegt u om in vastgoed te gaan investeren? Heeft u ervaringen met beleggingspanden? Laat ze ons weten via ons contactformulier !

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie