Loods vergunningsvrij

doorwendy

Loods vergunningsvrij

Aandachtspunten voor het bouwen van een loods

U bent van plan om een loods te gaan bouwen. U heeft u verdiept in de mogelijkheden en weet precies wat u wilt. Het enige probleem dat u nog heeft is de vergunning. U moet namelijk bij het bouwen van een loods in veel gevallen een vergunning aanvragen. Hier gaat vaak tijd overheen, terwijl u het liefst zo snel mogelijk wilt beginnen. Maar, is het aanvragen van een vergunning voor uw loods nodig? Er zijn een aantal gevallen waarbij u een loods vergunningsvrij kunt bouwen. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Het oppervlak

De loods die u wilt bouwen mag maximaal 5 meter hoog zijn om vergunningsvrij aan de slag te kunnen. U bent ook verplicht om op de grond te bouwen en niet onder de grond. De toelaatbare oppervlakte van een vergunningsvrije loods is per locatie verschillend. U moet voorafgaand aan het bouwen laten bepalen of de locatie van uw loods voldoet aan de voorwaarden.

Verdiep u in andere formele zaken

U kunt uw loods wellicht vergunningsvrij bouwen, maar dat wil niet zeggen dat u zich niet aan andere regels moet houden. De eisen die in het Bouwbesluit staan, gelden ook voor vergunningsvrije bouwwerken. Ook kan het zijn dat u toestemming nodig heeft op grond van de milieuwetgeving. Het is belangrijk dat u dit vooraf duidelijk in kaart brengt, zodat u niet tegen problemen aan loopt tijdens het bouwen van uw loods.

Heb ik wel of geen vergunning nodig?

Mocht u twijfelen of u in aanraking komt om uw loods vergunningsvrij te bouwen? Dan kunt u altijd contact opnemen met een professional om u verder te laten informeren. Zij weten exact welke vergunningen u nodig heeft om uw loods te realiseren.

Hebt u hier nog vragen over? Vul dan ons contactformulier in.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie