Verschillende mogelijkheden voor rouwvervoer

doorwendy

Verschillende mogelijkheden voor rouwvervoer

De bekende lijkwagen

Iedereen kent het plaatje wel, een rouwstoet komt voorbij met de bekende lijkwagen voorop. De lijkwagen heeft vaak een indrukwekkende werking op mensen. Het wordt geassocieerd met de dood, maar ook met de intense liefde van alle aanwezige familieleden en vrienden. Naast de bekende lijkwagen zijn er ook voldoende andere alternatieven. Mocht u afscheid moeten nemen van een geliefde en wilt u graag de mooiste auto voor hem of haar inhuren? Lees dan dit blog snel verder.

Alternatieven lijkwagens

Maak het afscheid van uw dierbare een dag om te koesteren. Afscheid nemen is vaak ontzettend zwaar, maar u kunt het een beetje verlichten door een mooie laatste afscheidsstoet te regelen. Qua lijkwagens wordt vaak de bekende moderne zwarte Cadillac Hearse ingehuurd. Maar er zijn ook voldoende andere alternatieven te vinden, zoals de mooie elegante oldtimer lijkwagens. Vooral voor de oudere generaties brengen deze auto’s mooie herinneringen naar boven.

Vormen passend bij karakter overledene

U kunt op internet een divers aanbod aan oldtimer lijkwagens vinden. Maar voor welke moet u gaan? U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lijkwagen dat qua uiterlijk en karakter overeenkomt met de overledene. De oldtimers zijn in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar. Hier zit altijd een geschikte auto tussen. De oldtimers zijn per jaar verschillend gebouwd. Zoekt u vooral ronde vormen? Dan kunt u kijken voor auto’s tussen de jaren 1940 en 1960. Latere bouwjaren krijgen hoekige en rechte vormen. De kleuren lopen vaak uiteen in verschillende pastel tinten.

Sprookjesachtig rouwvervoer

Voor een mooi alternatief op auto’s moet u nog een stukje verder het verleden ingaan. Lang geleden werden veel rouwstoeten met prachtige paarden en wagens gereden. Met een paard en wagen geeft u uw dierbare overledene een bijna sprookjesachtig afscheid. Bent u benieuwd naar andere mogelijkheden voor rouwvervoer? U kunt hier nog meer informatie vinden. Heeft u in het verleden al eerder een uitvaart georganiseerd en bent u tevreden over het rouwvervoer? Wij horen hier graag waar u voor heeft gekozen.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie