Tips voor het beste hang-en-sluitwerk

doorwendy

Tips voor het beste hang-en-sluitwerk

We zijn weer minder thuis

Wanneer u weg bent van uw huis, geeft een goed beveiligde woning u minder zorgen. Nu dat de Corona maatregelen langzaamaan steeds minder worden, gaan we steeds meer buiten de deur doen. Veel werkenden stoppen met thuiswerken en komen weer naar het kantoor. Daar is het immers gezelliger en daarnaast ook praktischer wanneer u moet overleggen met collega’s. Ook zijn de sportscholen weer open en kunt u langer op een terrasje blijven genieten. Om uw huis van inbraken te behouden, geven wij u een paar goede tips om uw huis nog beter te beschermen.

Een derde zoveel inbraken

Sinds een paar weken is het aantal inbraken flink gestegen. In verhouding met april zijn er nu een derde zoveel meer inbraken bijgekomen. Maar welke woningen zijn dan zo aantrekkelijk voor deze inbrekers? Dit gaat voornamelijk om huurwoningen. Bij huurwoningen wil het hang-en-sluitwerk weleens niet goed onderhouden zijn. Let er daarom op dat uw huurwoning goed beveiligd is, het zijn immers uw spullen die binnen liggen.

SKG-gekeurde sluitingen en sloten

Maar welk hang-en-sluitwerk moet u dan eventueel vervangen? Het gaat niet alleen om het slot en de deurklink, maar ook de scharnieren, raamsluitingen en cilindersloten moeten goed verzorgd zijn voor een goede afsluiting. Goed hang-en-sluitwerk voor deuren bestaat uit SKG-gekeurde meerpuntssluitingen of veiligheidssloten voorzien van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiligingen en een goede profielcilinder.

Meer keuze uit hang-en-sluitwerk

Goed hang-en-sluitwerk voldoet aan SKG** (twee sterren) en goede scharnieren. Goed sluitwerk op of in het raam is voorzien van SKG** keurmerk. Veel hang-en-sluitwerk is voorzien van SKG* (een ster), twee sterren is het minimale wat u moet hebben voor een degelijk slot. Voor een goed overzicht kunt u kijken bij de hang-en-sluitwerkleverancier. Heeft u meer vragen over het beveiligen van uw woning? Dan kunt u altijd uw vragen stellen in het contactformulier op deze website.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie