Laadpaal BMW voor thuis

doorwendy

Laadpaal BMW voor thuis

Voordelen van uw eigen BMW laadpaal thuis!

Heeft u een elektrische of een hybride BMW aangeschaft? Gefeliciteerd, met een milieuvriendelijke auto van dit topmerk kunt u veel groene kilometers vooruit. De volgende stap die u dan waarschijnlijk graag zet, is de aanschaf van uw eigen BMW laadpaal voor thuis. Want het opladen van uw BMW bij een publieke laadpaal zou dan wel een beetje jammer zijn. Hieronder leest u welke laadpalen geschikt zijn om voor uw BMW te kopen.

Welke laadpaal voor uw elektrische BMW?

Voor elk type BMW is er een andere laadpaal en laadkabel beschikbaar. Zo is er een verschil tussen de laadpaal voor een BMW-type i3, i4, i8 en iX3. De meeste elektrische BMW’s kunnen maximaal met 7,4KW op 1 fase of 11KW 3 fase laden. Dit is maximaal 32 Ampère. Een normale thuisaansluiting heeft aansluiting met een 1 fase met 35 of 40 Ampère of een aansluiting met een 3 fase 25 Ampère. Als u uw BMW dan thuis aan de stroom hangt, zal deze bij een 3 fase aansluiting te veel vermogen nodig hebben en bij een 1 fase aansluiting vrijwel het compleet beschikbare vermogen nodig hebben. Dat lijkt ons een onwenselijke situatie. In dat geval kunt u voor uw BMW het beste een 7,4KW of 11KW laadpaal met Dynamic Load Balancing nemen. Dit zorgt ervoor dat er geen overbelasting optreedt wanneer u thuis tegelijkertijd uw auto aan de laadpaal oplaadt en een pizza in de oven schuift.

Laadpaal, laadkabel, laadpas en beheer

Naast een laadpaal en laadkabel zijn er verschillende andere onderdelen die u nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een laadpas en aan het beheer van uw laadpaal. Bij veel leveranciers kunt u voor alles wat u nodig heeft voor uw elektrische auto, waaronder een laadpaal voor BMW, op een plek terecht. Zo weet u zeker dat alle onderdelen bij elkaar passen.

Wat is uw ervaring met elektrisch rijden en een laadpaal aan huis of in buurt? Wij horen het graag van u. Stuur ons uw bericht via het contactformulier toe. Hartelijk dank alvast!

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie