De voordelen en nadelen van een caloriearm dieet

doorwendy

De voordelen en nadelen van een caloriearm dieet

Een caloriearm dieet

Een caloriearm dieet. U heeft de naam vast wel eens gehoord. Dit dieet wordt vaak gebruikt om af te vallen. En in combinatie met sporten is dit ook mogelijk. Maar wat is een caloriearm dieet eigenlijk? Wat mag u dan wel, en wat mag u dan niet eten? Het belangrijkste bij dit dieet is: calorieën tellen. Het is bij dit dieet de bedoeling dat er voeding wordt gegeten waar niet veel calorieën in zitten. In dit blog leest u meer info over een caloriearm dieet.

Wat mag ik eten?

Bij een caloriearm dieet wordt, zoals de naam al zegt, voeding gegeten met weinig calorieën. Zodat u wel vaak op de dag wat kunt eten en niet wordt beperkt tot enkele maaltijden per dag, is het goed eten uit te zoeken met heel weinig calorieën. Denk hierbij aan:

  • Bladsla
  • Broccoli
  • Biet
  • Wortel
  • Zalm
  • Tuinboon
  • Framboos

Het is dus bijvoorbeeld goed om meerdere keren per dag een salade te eten. Om voldoende vezels binnen te krijgen eet u steeltjes van planten. Denk bijvoorbeeld aan: koolraap, gember en knoflook.

De voordelen en nadelen

De voordelen van een caloriearm dieet zijn dat u vaker groente en fruit eet. Dit is rijk aan vezels en enzymen, wat onder andere goed is voor uw hart. Bovendien zit er in bladgroen de belangrijke stoffen chlorofyl, ijzer, zink, calcium, magnesium en selenium. Deze stoffen hebben een genezende werking. De nadelen van het dieet zijn dat er mogelijk niet voldoende voedingsstoffen binnen komen. Let er dus bij een caloriearm dieet wel op dat u voldoende gezonde voeding blijft eten.

Meer weten over gezonde voeding? Lees bijvoorbeeld ook ons blog over olijfolie. Heeft u een verzoek voor een blog onderwerp? Stuur deze dan vooral in.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie