Voordelen van een pensionado aannemen op payroll

doorwendy

Voordelen van een pensionado aannemen op payroll

Een 67-plusser in dienst via payrolling

Wilt u een 67-plusser in dienst nemen via een payrollbureau? Dat is nog helemaal niet zo’n gek idee. Sterker nog, het heeft best wel wat voordelen voor zowel werknemer als werkgever. Er zijn diverse redenen te geven waarom een pensionado een aanwinst kan zijn voor uw bedrijf. Veel 67-plussers werken nog graag door na hun pensioengerechtigde leeftijd. En beter ingevoerde en ervaren werknemers met de juiste motivatie vindt u verder nergens. Lees er hier meer over.

10 procent minder kosten

Wist u dat u ruim 10 procent op uw kosten kunt besparen door het inhuren van een 67-plusser? U hoeft namelijk minder premie af te dragen voor een AOW’er. Ook profiteert u hiermee van een lager ziekteverzuim risico. De loondoorbetalingsplicht loopt dan namelijk slechts dertien weken door in plaats van twee jaar. Dat zorgt voor een lager tarief voor de 67-plusser.

Geen AOW-korting

Ook voor de 67-plusser kan doorwerken na deze leeftijd aantrekkelijk zijn vanwege het lagere belastingtarief. Hij of zij houdt netto meer over van hetzelfde bruto-inkomen. Bovendien betaalt iemand die zijn pensioen al bereikt heeft, geen pensioenpremie meer en worden de inkomsten niet gekort op de AOW. De oudere werknemer heeft daarentegen geen recht op een werkloosheidsuitkering als hij of zij stopt met werken. Zo heeft niet alleen u, maar ook de 67-plusser voordelen van werken bij uw bedrijf.

Meer info? Bel een payrollbedrijf.

Wilt u meer weten over het in dienst nemen van iemand van pensioengerechtigde leeftijd? Neem dan contact op met een payrollbedrijf bij u in de buurt. Heeft u hier ervaring mee? Wij horen graag hoe het u bevalt. Deel uw verhaal met ons via het contactformulier hier op de website.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie