De lekkerste olijfolie komt uit Italië

doorwendy

De lekkerste olijfolie komt uit Italië

Altijd vakantie met Italiaanse olijfolie

Houdt u ook zo van een heerlijk vakantie in Italië met lekker eten en drinken? Met echte Italiaanse olijfolie haalt u de vakantie voor altijd in huis. Maar weet u ook waar de lekkerste en beste olijfolie vandaan komt? Dat vertellen we u in dit blog. Anders zit u tijdens het diner met de mond vol tanden als iemand ernaar vraagt.

De lekkerste olijfolie uit Italië is biologisch

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de lekkerste olijfolie uit Italië is biologisch. Ofwel 100% eerlijk bereid en vrij van bestrijdingsmiddelen en toevoegingen! En dat is natuurlijk ook wat u wilt proeven tijdens uw heerlijke Italiaanse vakantie maaltijd thuis.

Waar vinden we die olijfolie?

Om bovenstaande vraag te beantwoorden, moeten we een geheimpje verklappen. Verscholen tussen de rotsen, in het plaatsje Melissa in het Italiaanse Calabrië produceert de heer Gioacchino zijn prachtige (biologische) extra vergine olijfolie. Door de hoge ligging valt er in Calabrië weinig regen en is de relatieve luchtvochtigheid laag. Dat zijn de perfecte omstandigheden voor een goede productie van extra vergine olijfolie. De olijfgaarden liggen op drie verschillende locaties, waardoor constante volumes geleverd kunnen worden van de allerbeste kwaliteit. Gioacchino is sinds 2010 officieel biologisch gecertificeerd voor het maken van zijn biologische lijn eersteklas extra vergine olijfolie.

Het geheim van de persing

De beste olijfolie is de extra vergine olijfolie. Die wordt op natuurlijke wijze gewonnen en moet voldoen aan standaarden voor zuiverheid en vastgestelde kwaliteitskenmerken voor smaak en geur. Extra vergine olijfolie heeft een specifieke en verfijnde smaak en bevat veel antioxidanten. Dat maakt deze (echte) olijfolie zo goed voor de gezondheid is. En dat is dus de perfecte Italiaanse olijfolie. Alstublieft!

Heeft u interessante Italiaanse tips voor ons? Wij zijn er dol op. Dus laat ze maar komen via ons contactformulier op deze website.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie