Verbeter je weerstand en conditie met Ayurveda

doorwendy

Verbeter je weerstand en conditie met Ayurveda

Versterk je levensenergie

Wil jij je weerstand en conditie op een natuurlijke manier versterken? Dat kan door middel van Ayurveda. Wellicht heb je hier wel eens van gehoord. Ayurveda is een eeuwenoude geneeswijze die langzaam haar weg gevonden heeft naar Europa. Ayurveda hecht grote waarde aan natuurlijke ingrediënten als planten en kruiden. Ook de weerstand en conditie worden via Ayurveda op natuurlijke wijze ondersteund. Hoe? Daar vertellen we je graag meer over.

De wetenschap van de Ayurveda

Ayurveda wordt in Nederland steeds bekender, dus wellicht heb je er wel eens over gehoord. De effecten van natuurlijke ingrediënten zoals kruiden en planten staan bij deze geneeswijze centraal. Er wordt bovendien veel aandacht besteedt aan de Prana, ofwel de levensenergie. Deze Prana is verbonden aan de drie zogenaamde ‘Dosha’s’:

  • Vata: lucht en ether staan centraal. Een lichte, beweeglijke Dosha die verantwoordelijk is voor de bewegingen van het lichaam. Bovendien is beïnvloedt het de helderheid en de alertheid.
  • Pitta: bij deze Dosha staan water en vuur centraal. Het reguleert onder andere de lichaamswarmte, spijsverting en het zicht. Ook het intellect en het uithoudingsvermogen vallen onder Pitta.
  • Kapha: de Dosha van aarde en water. Deze is ook verantwoordelijk voor de lichaamsstructuur, vochthuishouding, psychische stabiliteit en balans en de geheugenfuncties.

Ayurveda over weerstand en conditie

Wanneer je last hebt van aandoeningen die te maken hebben met de weerstand en de conditie, bijvoorbeeld een verkoudheid, dan wordt dit binnen de Ayurveda gezien als een Kapha-Vata verstoring. De loopneus of verstopte neus horen bijvoorbeeld bij Kapha, terwijl pijn, een gebrek aan eetlust en een verminderde weerstand weer ontstaan door een overvloed aan Vata eigenschappen. Wanneer je last hebt van een verminderde weerstand en conditie, betekent het eigenlijk dat je drie Dosha’s uit balans zijn. Volgens de Ayurveda wordt dit verholpen door het gebruik van verschillende planten en kruiden.

Verbeteren van weerstand en conditie

Gelukkig zijn er mogelijkheden om je weerstand en conditie te verbeteren. Dit kan met volledig natuurlijke voedingssupplementen, gemaakt volgens de filosofie van Ayurveda. Ingrediënten die een groot effect hebben op je weerstand en conditie zijn onder andere:

  • Indiase kruisbes (Amalaki)
  • Heilige of Indiase basilicum (Tulsi)
  • Malabarnoot (Adhatoda vasica)
  • Geelwortel (Haldi)
  • Lange peper (Pippali)

Voedingssupplementen bestellen

Voor de 100% natuurlijke, Ayurvedische voedingssupplementen hoef je niet helemaal naar India af te reizen. Deze bestel je namelijk gewoon online bij een vertrouwde webshop! Ga op zoek naar een verkooppunt van Ayurvedsiche voedingssupplementen, en verbeter je weerstand en conditie op een volledig natuurlijke manier.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie