Een 65-plusser op payroll? Dit zijn de voordelen!

doorwendy

Een 65-plusser op payroll? Dit zijn de voordelen!

Een 65-plusser in dienst via payrolling

Een 65-plusser in dienst via een payrollbureau is helemaal geen vreemd idee. Sterker nog, het is een ideale optie daar dit veel voordelen oplevert voor zowel de werknemer als voor u als werkgever. Er zijn diverse redenen te benoemen omtrent waarom de gepensioneerde medewerker een aanwinst kan zijn voor uw bedrijf. Er zijn namelijk 65-plussers die nog steeds door willen werken na hun pensioen. En wat is er nu beter dan een ervaren, gemotiveerde werknemer die u minder geld kost? Inderdaad, niets! Wij lichten, als echte specialisten, de voordelen voor u uit in dit blog.

10 procent minder kosten

Wist u dat u ruim 10 procent in de kosten bespaart met een 65-plusser? U hoeft namelijk minder premie af te dragen voor een AOW’er. Ook profiteert u van een lager ziekteverzuimrisico. De loondoorbetalingsplicht loopt enkel door tot dertien weken in plaats van twee jaar, wat maakt dat er een lager tarief gehanteerd kan worden voor de 65-plusser.

Geen AOW korting

Het kan voor een 65-plusser erg aantrekkelijk zijn om na zijn of haar pensioen toch door te blijven werken. Dit vanwege het lagere belastingtarief. Hij of zij houdt netto meer over van hetzelfde bruto-inkomen. Erg gunstig voor de werknemer is dat deze geen pensioenpremie hoeft te betalen en de inkomsten eveneens niet worden gekort op de AOW. Echter heeft de werknemer geen recht op een werkloosheidsuitkering indien deze stopt met werken. Zo heeft niet alleen u, maar ook de 65-plusser voordelen aan werken bij uw bedrijf.

Laat uw salarisadministratie over aan een payrollbureau

Kortom, het inschakelen van een 65-plusser biedt u zoals u leest enkel voordeel.
Misschien vindt u het als werkgever lastig om van al uw personeel, evenals de 65-plussers, de salarisadministratie en personeelszaken goed op orde te houden. Gelukkig kunt u dit uitbesteden aan een payrollbureau. Zo bent u er zeker van dat u als werkgever ook daadwerkelijk bespaart en dat de salarisadministratie van uw personeel perfect bijgehouden wordt. Wenst u meer informatie? Ga dan te rade bij een payrollbureau en laat u informeren omtrent de diensten die zij aanbieden en wat zij kunnen betekenen voor uw personeelsadministratie. Wij wensen u veel succes bij uw zoektocht naar het ideale payrollbureau dat precies bij uw bedrijf past!

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie