Inspiratie voor een bohemian interieur? Lees verder!

doorwendy

Inspiratie voor een bohemian interieur? Lees verder!

Een bohemian interieur creëren

Het bohemian interieur is tegenwoordig niet meer weg te denken. Bohemian staat bekend om haar Oosterse invloeden, de grote diversiteit aan planten en vrolijke kleurspelingen. Bent u ook benieuwd hoe u uw woning van een bohemian interieur kunt voorzien? En wat een specialist hierbij voor u kan betekenen? Lees dan vandaag nog dit blog!

Kleuren bij een bohemian interieur

U kunt de bohemian stijl zien als een brede stijl. Dit maakt dat u uw woning zo kleurrijk kunt maken als u zelf wilt. In het bohemian interieur worden verschillende patronen en kleuren met elkaar gecombineerd. U kunt dus echt uw creativiteit kwijt in het stylen van uw woning. Oosterse invloeden staan bij de bohemian stijl veelal centraal. Denk aan warme kleuren en goud in de materialen en stoffen. Specerijkleuren en aardse kleuren komen eveneens veel terug. Bohemian maakt in veelvoud gebruik van kleuren, waardoor u de basis van uw interieur het beste zo neutraal mogelijk kunt houden. Verft u uw muren in een lichte of witte kleur, dan kunt u helemaal uitpakken met de kleuren van uw accessoires en meubilair. Kies voor een opvallende kleur op uw muur, zoals rood, groen, donkerblauw of oranje en ga er helemaal voor!

Welke materialen passen bij de bohemian stijl?

Kleur is niet het enige dat veel wordt gecombineerd in een bohemian interieur. Met texturen en materialen wordt eveneens volop gecombineerd. U kunt ervoor kiezen om diverse stijlen en kleuren met elkaar te combineren, zodat dit uw interieur omhoog haalt. En wat zegt u van een mooi tapijt of kleed? Tapijt is een onmisbaar item in het bohemian interieur. Kies hierbij voor natuurlijke materialen, zoals linnen, wol of sisal en ga voor een tapijt met een grafische print. U kunt uw kleed ook aan de muur hangen, zodat uw interieur echt afgemaakt wordt.

Welke accessoires zijn kenmerkend?

De bohemian stijl maakt dat u helemaal kunt uitpakken met uw accessoires. Niets is te dol. Kies voor natuurlijke materialen, vrolijke kleuren of goud en zilver. U kunt ook gaan voor een ‘urban uitstraling’ door veel planten toe te voegen aan uw interieur, zoals hangplanten. Een hangmat is ook een ware eyecatcher in de woonkamer en u kunt er ook nog eens heerlijk tot rust komen.

Wij hopen u genoeg tips en inspiratie te hebben gegeven. Kunt u niet wachten om uw woning geheel van een bohemian uitstraling te voorzien? Ga dan te rade bij een specialist en vraag wat zij hierbij voor u kunnen betekenen. Wij wensen u veel succes met het stylen van uw woning!

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie