Alg en mosbestrijding voor uw rieten dak? Wij vertellen meer

doorwendy

Alg en mosbestrijding voor uw rieten dak? Wij vertellen meer

Bestrijden van alg en mos op uw rieten dak

Bent u in het bezit van een prachtig rieten dak? Helaas heeft dit ook een nadeel, zoals dat hier al gauw alg en mos op groeit. Een veelvoud aan alg en mos kan vochtproblemen tot gevolg hebben. Gelukkig zijn er mogelijkheden om het alg en mos op een optimale wijze te bestrijden. In dit blog voorzien wij u van informatie en tips, zodat u straks weet wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat u geen last meer heeft van alg en mos op uw rieten dak.

Groene aanslag ontstaat sneller op riet

Wist u dat op een rieten dak sneller groene aanslag ontstaat? Over het algemeen ontstaat op iedere dakbedekking wel alg en mos, maar bij riet gaat dit net wat sneller. Indien u de algen en het mos hun gang laat gaan, wordt het riet aangetast, wat kan zorgen voor vochtproblemen. Uw dak kan namelijk niet meer goed luchten. Tevens krijgt uw woning geen mooi aanzicht door al dat mos. Regelmatig onderhoud van uw rieten dak is dan ook de beste optie. Uw dak gaat zo langer mee en u bespaart aanzienlijk wat kosten.

Snelheid groei alg en mos

De snelheid van de groei van alg en mos op uw rieten dak, heeft veelal te maken met de liggen van uw huis. Indien er veel bomen rondom uw woning staan, kunt u er rekening mee houden dat er al snel mos en alg op uw dak groeien. Wij raden een rieten dak dan ook niet aan wanneer u in een gebied met veel bos woont.

Algenbestrijding

Wilt u dat de schade door mos en algen zo minimaal mogelijk blijft? Onderneem dan snel actie. Een algenbestrijdingsmiddel werkt goed tegen algen. Echter is het aan te raden een specialist in te schakelen, zodat u zeker weet dat de werkzaamheden zorgvuldig plaatsvinden. Alleen als zich alg op uw dak bevindt, dient u dit middel te gebruiken. Indien u dit op een schoon dak toepast, kan dit ten nadele komen van het riet. Uw bestrijding kunt u dan ook het beste uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

Mosbestrijding

Het is algemeen bekend dat mos minder schadelijk is dan alg. Echter is het zeker aan te raden om ook het mos zo snel mogelijk van uw rieten dak te verwijderen. Voor mos bestaan geen chemische bestrijdingsmiddelen. U dient het mos dan ook met de hand weg te halen. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen met een heggenschaar zodat u het mos van het riet afscheert. Of maak gebruik van een drijfbord. Hiermee klopt u het mos eenvoudig van het riet af. Enige voorzichtigheid raden wij u hierbij wel aan, omdat u anders het riet beschadigt. Aangezien u op grote hoogte werkt en zorgvuldigheid gebaat is bij deze klus, is het inschakelen van een specialist zeker noodzakelijk. Indien er veel naaldbomen rondom uw woning staan, kunt u deze naalden het beste van uw rieten dak verwijderen. Deze verstoppen het dak anders, wat voor nog meer troep zorgt.

Kies voor het inschakelen van een specialist

Om de algen en het mos zo optimaal mogelijk te bestrijden, raden wij u zeker aan om een specialist in te schakelen. Vaak weten zij op een snelle en zorgvuldige wijze het mos en de algen van het dak te verwijderen zonder hierbij schade te veroorzaken. Zet u een specialist in voor periodiek onderhoud, dan weet u zeker dat uw dak nog lang mee zal gaan. En zo bespaart u werkelijk vele kosten. Wij wensen u veel succes bij uw zoektocht naar een specialist.

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie