Een tuinkachel met een lang rookkanaal, waarom?

doorwendy

Een tuinkachel met een lang rookkanaal, waarom?

Optimaal genieten van uw tuinkachel

De tuinkachel wordt door nagenoeg iedereen geassocieerd met gezellig samenzijn, knisperend hout en misschien ook wel het braden van een stuk vlees. Echter kan de rookgeur als hinderlijk worden ervaren door uw gasten en u. Het liefst wilt u de rook zo veel mogelijk beperken. Veel tuinkachels zijn voorzien van een rookkanaal. Op deze wijze heeft u tijdens het stoken van het vuur zo min mogelijk last van de rook, aangezien deze netjes wordt afgevoerd. Echter zijn er nog andere manieren waarop u de trek van de rook zodanig kunt beïnvloeden, dat u hier helemaal geen hinder van ervaart. In dit blog vertellen wij u daar meer over.

De trek van de rook beïnvloeden

Hoe kunt u de trek van de rook het beste beïnvloeden? Allereerst is het goed te weten dat rook zich altijd van plekken met een hoge druk naar plekken met een lage druk verplaatst.
Daarom zal de rook via het rookkanaal uit uw tuinkachel trekken. Des te sterker de afvoer naar buiten is, hoe sterker ook de trek is. Zo heeft u al minder last van de rookontwikkeling van uw tuinkachel. Misschien weet u al het een en ander van technieken om zo min mogelijk last te krijgen van de rookontwikkeling. Als beste rookkanalen raden wij pijpen aan die in een rechte lijn naar boven lopen. Dit omdat een pijp met bochten de afvoer van het rookkanaal bemoeilijkt. Als uw pijp warm is, zal de rook ook beter uit het rookkanaal trekken. Dit betekent dat u altijd eerst de rookafvoer op gang moet laten komen. Het type materiaal van het rookkanaal moet ook bestand zijn tegen een aardige hitte, wat maakt dat dit aan strenge materiaaleisen moet voldoen. Zo dient de tuinkachel van staal te zijn. Voor de lengte van de pijp bestaan er geen strenge eisen. Echter is een lang rookkanaal zeer aan te raden, zodat u en uw gasten of buren zo min mogelijk last hebben van de rook.

Advies nodig? Raadpleeg een specialist!

Zojuist hebben wij u meerdere manieren laten lezen omtrent hoe u het best voor zo min mogelijk rookoverlast zorgt met uw tuinkachel. Ga aan de slag met onze tips en geniet van een fijn samenzijn in uw tuin. Heeft u nog vragen omtrent de rookontwikkeling van de tuinkachel? Of overweegt u een tuinkachel aan te schaffen? Raadpleeg dan een specialist en laat u informeren!

Over de auteur

wendy administrator

Geef een reactie