Rimpels op de bovenlip voorkomen? Lees hier hoe!

Help, ik krijg rimpels op mijn bovenlip!

Vele vrouwen kunnen zich flink ergeren aan rimpels op hun bovenlip. Hierdoor lijk je namelijk ouder dan je bent, wat niet gewenst is. En nog vervelender is dat lipstick door de lijntjes niet goed blijft zitten. Hoe ontstaan deze rimpels, hoe kom je hier van af en wat kan collageen poeder voor jou betekenen? Dat vertellen we je in dit blog!

Hoe ontstaan rimpels op de bovenlip?

Rimpels op de bovenlip worden ook wel ‘rokerslijntjes’ genoemd. Ze ontstaan veelal bij mensen die roken, maar ook bij niet-rokers kunnen deze lijntjes ontstaan. Roken zorgt voor een afbraak van collageen in de huid. Doordat hierbij ook een tuit beweging wordt gemaakt, zullen er ook sneller lijntjes op de bovenlip ontstaan. Ook de zon en ongezonde voeding zorgt voor een afbraak van collageen. Dit in samenhang met schommelende hormonen en erfelijke eigenschappen.

Rimpels op de bovenlip verminderen

Het goede nieuws is dat rimpels op je bovenlip gemakkelijk te verminderen zijn. Ben je benieuwd wat deze manieren zijn? Hieronder zetten wij ze voor je op een rijtje.

Bewegingen in je gezicht beheersen

Probeer de bewegingen in je gezicht te beheersen. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Door toch proberen bewust te worden van wanneer je ‘ongewilde’ bewegingen maakt met je gezicht, kun je proberen deze te minderen. Dit zorgt ervoor dat rimpels minder snel zullen ontstaan.

Laser, bindweefselmassage of radiofrequentie

Door laser, bindweefselmassage of radiofrequentie toe te laten passen, kun je effectief rimpels verminderen. Bij bindweefselmassage worden de verklevingen in je huid los gemasseerd en wordt je huid gestimuleerd om meer collageen aan te maken. Ook laserbehandeling en radiofrequentie kunnen helpen jouw rimpels te verminderen en zelfs te verwijderen.

Collageen poeder

Hoe ouder je wordt, des te minder collageen je aanmaakt. Ook van het al bestaande collageen in je lichaam, wordt steeds meer ‘afgesnoept’. In het eerste jaar van de overgang verlies je zelfs 30% van je bestaande collageen. En collageen, dat zorgt er juist voor dat jouw huid strak, stevig en goed gehydrateerd blijft. Om deze tekorten aan te vullen, kun je ervoor kiezen om collageen poeder te gebruiken. Deze neem je gemakkelijk in met een kop koffie. Van binnenuit wordt zo het collageen in je huid aangevuld. Zo wordt je huid mooi en egaal. Wil je de rimpels op je bovenlip zoveel mogelijk voorkomen? Kies dan voor collageen poeder!